FÅR SPILLE: Uefa engasjerer seg i kontraktssaken mellom Atletico og Chelsea.Foto: TOPSHOTS/AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
FÅR SPILLE: Uefa engasjerer seg i kontraktssaken mellom Atletico og Chelsea.Foto: TOPSHOTS/AFP PHOTO / JAVIER SORIANOVis mer

Uefa truer Chelsea med straff

Annullerer avtalen mellom Chelsea og Atletico Madrid.

(Dagbladet): Da Atletico Madrid slo ut Barcelona i kvartfinalen i Champions League, ble det raskt klart at den Chelsea-utlånte keeperen Thibaut Courtois kunne få problemer om Chelsea ble motstander i semifinalen.

Ifølge låneavtalen må Atletico nemlig ut med en gedigen sum dersom de to skulle møtes i Champions League.

Dagbladet skrev i går at summen varierer mellom 25 og 40 millioner kroner per kamp, en sum Atletico ikke er i nærheten av å kunne betale.

Integritet viktigst
Dermed ble det straks spekulert i om Courtois i det hele tatt kunne stille om Chelsea og Atletico trekkes mot hverandre i dag.

Dette reagerer det europeiske fotballforbundet Uefa på. I en usedvanlig tydelig pressmelding slår de fast at avtalen mellom Atletico og Chelsea er null verdt, og dersom Chelsea skulle forsøke å tvinge gjennom avtalen vil Uefa straffe engelskmennene.

- Sportens integritet er et fundamentalt prinsipp for Uefa, skriver de i en pressemelding i forkant av semifinaletrekningen i Champions League.

Vil straffe
Uefa understreker at både reglene for Champions League, og de mer generelle disiplinær-reglene til forbundet, slår fast at ingen klubber kan bestemme hvilke spillere som skal stille for motstanderlaget.

Til og med forsøk på  å påvirke et slikt laguttak er ulovlig, skriver Uefa.

- I forlengelsen av dette vil ethvert forsøk på tvinge igjennom en slik avtale være et åpenbart brudd på reglene, og Uefa kommer til å straffe slike brudd.