Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uefa truer med å kaste England og Russland ut av EM

Fordømmer volden.

NULLTOLERANSE: Her tenner russiske fans bengalske lys inne på stadion i Marseille i går kveld. Tribunevold, gateslagsmål og horrible bilder fra Marseilles gater har fått Uefa til å se rødt.&nbsp;<br>Foto: NTB Scanpix
NULLTOLERANSE: Her tenner russiske fans bengalske lys inne på stadion i Marseille i går kveld. Tribunevold, gateslagsmål og horrible bilder fra Marseilles gater har fått Uefa til å se rødt. 
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Uefas eksekutivkomite raser mot de horrible scenene fra Marseille de siste dagene, der engelske og russiske fotballpøbler har barket sammen i veritable gateslag.

Nå rasler de høye herrene i det europeiske fotballforbundet Uefa med de aller største sablene og truer med å diskvalifisere både England og Russland fra mesterskapet om volden fortsetter.

- Uefas eksekutivkomite ønsker å uttrykke sin avsky for de voldelige sammenstøtene som har funnet sted i Marseille. Slik uakseptabel oppførsel fra såkalte tilhengere av Englands og Russlands landslag i fotball har ingen plass i fotballen - en sport vi må beskytte og forsvare, åpner Uefas eksekutivkomite pressemeldingen med, før de skisserer opp konsekvensene om ikke volden opphører.

- Uefas eksekutivkomite har advart begge landenes fotballforbund om, uavhengig av avgjørelsene som tas av uavhengige instanser overfor hendelsene inne på stadion i går, at vi ikke vil nøle med å ilegge begge fotballforbundene ytterligere sanksjoner. Dette inkluderer potensiell diskvalifikasjon av begge lagene fra turneringa om slik vold skulle skje igjen, skriver Uefa, og oppfordrer fotballforbundene til å appellere til egne supportere om å oppføre seg pent.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!