Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

UEFA usikker på VM-utvidelse

Forslaget om å utvide fotball-VM til å omfatte 36 lag splitter UEFA-styret.

President Lennart Johansson innrømmer at det er vanskelig å si nei. Sør-Amerika og Europa ble skadelidende da FIFA nylig omfordelte VM-plasser. Søramerikanerne har foreslått en utvidelse fra 32 til 36 deltakere for å kompensere for de tapte plassene.

- Det er argumenter på begge sider. Styret er ikke enig, og vi venter også på et formelt svar fra arrangøren, sa Johansson etter styremøtet i Roma i dag.

- Jeg er president i VM-komiteen, men selv jeg har ikke fått svaret ennå.

De tyske VM-arrangørene har overfor pressen forsikret om at en turnering med 36 lag vil være overkommelig. Tidligere har UEFA-styret ment at VM er stort nok, men utsikten til ekstra VM-plasser er forlokkende.

- Vi må diskutere hvor mye VM kan utvides, og vi må bli enige innen 3. mai når FIFA-styret skal behandle saken. Det er et smart forslag fra Sør-Amerika, for umiddelbart blir det bare vinnere, ingen tapere. Ingen har lyst til å være den som sier nei, sier Johansson.

(NTB)

GULLJUBEL:</B>Brasil vant igjen i Sør-Korea. Nå kan flere land få sjansen til å vinne den jeve premien i fotball-VM.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling