UEFA utestenger Champions League-lag

Metalist Kharkiv kan glemme spill i Europa.

INGEN REPRISE: Forrige sesong gikk Metalist Kharkiv til 16delsfinale i Europaligaen hvor de ble slått av Newcastle. Etter UEFAs dom i dag, blir det ingen reprise av det eventyret. Foto: AFP PHOTO / GRAHAM STUART
INGEN REPRISE: Forrige sesong gikk Metalist Kharkiv til 16delsfinale i Europaligaen hvor de ble slått av Newcastle. Etter UEFAs dom i dag, blir det ingen reprise av det eventyret. Foto: AFP PHOTO / GRAHAM STUARTVis mer

Den ukrainske fotballklubben Metalist Kharkiv er utestengt fra spill i europacupene kommende sesong.

Det opplyste Det europeiske fotballforbundet (UEFA) onsdag. Utestengelsen gjelder for alle turneringer i UEFA-regi.

Metalist Kharkiv kan anke straffen til Idrettens Voldgiftsrett (CAS), men det spørs om klubben vil få medhold. CAS opprettholdt nylig bøtene som Metalist og Karpatij ble ilagt for kampfiksing av Det ukrainske fotballforbundet etter en kamp i 2008. Bøtene var på 150.000 kroner hver.

Kampen det er snakk om var et oppgjør i den hjemlige serien mot Karpaty Lwiw.

Metalist var kvalifisert til 4. og siste kvalifiseringsrunde i mesterligaen, men nå er ukrainerne ute av turneringen.

Ukrainerne skulle i utgangspunktet møte Schalke om en uke, men etter dommen fra UEFA blir det uaktuelt. Metalists kan riktignok klage på vedtaket, men skulle klagen ikke gå igjennom vil PAOK Thessaloniki ta deres plass.

Så sent som i fjor hevdet Metalist seg brukbart i Europa da de tok seg til 16dels-finale i Europaligaen mot Newcastle. Der ble «Skjærene» for sterke med 1-0 sammenlagt.

Dette er sommerens andre utestengelse fra UEFA, da tyrkiske Fenerbahce fikk samme behandling tilbake i juni.