- Uefa vil helst ha Celtic i Champions League

Viasat-ekspert hudfletter Uefa.

KRITISK TIL AVGJØRELSEN: Vidar Davidsen er svært kritisk til at Celtic avanserer til playoff i Champions League. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
KRITISK TIL AVGJØRELSEN: Vidar Davidsen er svært kritisk til at Celtic avanserer til playoff i Champions League. Foto: Jon-Michael Josefsen / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Viasats Champions League-ekspert og tidligere topptrener i Norge, Vidar Davidsen, er mildt sagt sjokkert over Uefas avgjørelse om å sende Celtic videre til playoffen i Champions League på bekostning av Henning Bergs Legia Warszawa.

På Facebook hamrer Davidsen løs på avgjørelsen som kom i formiddag.

«Dette er en skandaløs avgjørelse som handler om at UEFA heller vil ha Celtic med i Champions League. Legia vant 4-1 i første kamp og ledet 2-0 borte når den aktuelle spilleren kom inn i det 86 min. Idet 86 MIN. Mao ingen innflytelse på resultatet. Tidligere har UEFA brukt bøter ved tilsvarende feil, mens de i et tilfelle som også gjelder Celtic benyttet diskvalifisering. Denne avgjørelsen stinker det av. En helt uforstålig avgjørelse som man må være skikkelig UEFA byråkrat for å kunne forsvare. Og hvis noen tror at denne straffen gis slik at Celtic får en ny mulighet til å kvalifiserere for CL spill pga at det er mye mer interessant økonomisk for UEFA.... Ja , da tror jeg de har helt rett! Og Celtic bør spille de playoff kampene med "shame on you UEFA" på brystet!», skriver Davidsen.

Etterlyser sunn fornuft
- Mener du at Uefa er korrupt?

- Nei, jeg sier ikke at Uefa er korrupt, men jeg syns dette er en forferdelig dårlig avgjørelse. Historikken viser at både poengstraff er brukt i sånne saker, men også bøter, og i dette tilfellet er det helt åpenbart at bruken av spilleren ikke hadde noen innvirkning på resultatet. Jeg kunne forstått avgjørelsen om han hadde startet kampen, men her kom han inn helt på slutten på stillingen 6-1, sier Davidsen til Dagbladet, og legger til:

- Det må være lov for Uefa å bruke sunn fornuft også!

Skjedd før
For det er det ekstremt urimelige i at Celtic, til tross for et soleklart nederlag for Legia over de to kampene, går videre til playoff i en økonomisk avgjørende turnering som Champions League som får Davidsen til å reagere.

Og nettopp det at Uefa har tilgodesett Celtic i den samme turneringen tidligere, da de gikk videre etter 3-1-tap mot sveitsiske Sion på samme grunnlag, som gjør at at avgjørelsen får en ekstra ekkel odør.

- Jeg syns litt synd på Uefa at de stiller seg i en så dårlig posisjon at de står lagelig til for hogg. Det er selvfølgelig synd på Henning Berg og legia også, for de fortjener ikke en sånn straff, men nettopp det at alle vet hvor viktig Celtic er økonomisk i fotballen gjør at slike avgjørelser åpner for at folk kan spekulere om dette var økonomisk motivert fra Uefa også, sier Davidsen.

- For de praktiserer regelverket ulikt, og skal det være noen logikk i avgjørelsene kan det ikke være den minste tvil om at dette ikke hadde noen innvirkning på det sportslige resultatet. Det er en ren administrativ glipp, og på toppen av det har spilleren i tillegg stått over kampene mot St. Patrick's.

- På villspor Norske Karen Espelund i Uefa mener Davidsen er på villspor.

- Nei, det kan jeg avvise. Dette er et uavhengig disiplinærutvalg. Sånn skal det være. Det blir en påstand fra Vidar som faller på egen urimelighet.

- Davidsen mener det er mer økonomisk interessant for Uefa med Celtic enn Legia?

- Her er det rene formalia som ligger til grunn for disiplinærbeslutningene. Også dette må vi avvise. Det har med prosedyre å gjøre.

- Det sies at Debrecen fikk bot for noe liknende - mens Legia nå blir utestengt?

- Det kan jeg ikke svare på, men retningslinjene og regelverket her klart. Referansesaker må tas med disiplinærutvalget i Uefa.