Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

UEFA vil ikke ta i bruk regnbueflagg etter terroren: - Hadde de visst sitt eget beste ville de gjort dette

Gjert Moldestad mener UEFA burde tenke seg litt om.

VIL HA REGNBUEFLAGGET I EM: Gjert Moldestad ønsker at UEFA endrer cornerflaggene under EM. Foto: Morten Myksvoll
VIL HA REGNBUEFLAGGET I EM: Gjert Moldestad ønsker at UEFA endrer cornerflaggene under EM. Foto: Morten Myksvoll Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Helgas terroraksjon i Orlando, USA, har preget mennesker verden over. Her hjemme har videoen med Silje Nordnes i P3 spredd seg med full fart i sosiale medier, etter at programlederen tok til tårene under morgenens direktesending.

- I dag kjente jeg på en følelse jeg ikke har kjent på veldig, veldig lenge. En følelse av at det kanskje hadde vært best om jeg ikke var som jeg er, sier Nordnes til kollega Ronny Brede Aase i sendinga.

- Bytt ut cornerflaggene med regnbuefargede

I sosiale medier har flere vist sin støtte etter massakren mot homoklubben Pulse, der 50 personer ble drept da Omar Mir Seddique Mateen gikk amok med våpen natt til søndag.

En av dem er Gjert Moldestad, redaktør i Brann-bladet «Den 12. mann».

- Hei @UEFAEURO. Jeg foreslår at dere bytter ut cornerflaggene i morgen, til regnbuefargede cornerflagg. #Orlando, skrev Moldestad på Twitter, søndag kveld.

Han har ikke regnet med å få noe svar, men håper UEFA vil vurdere å endre flaggene.

- Jeg vil dette fordi det hadde vært en fantastisk flott gest fra UEFA. Fotball er internasjonalt, og alle er en del av den store fotballfamilien, selv om man er forskjellige. Med tanke på det tragiske som har skjedd i Orlando, er det viktig at forbilder som fotballspillere står fram og sier at homofobi ikke er ok, sier Moldestad til Dagbladet.

- Hadde de visst sitt eget beste hadde de gjort dette

Moldestad mener man må skape en endring på folk som er homofobe, og at om UEFA og fotballspillere henger seg på vil det kanskje endre seg.

- Kanskje folk tenker «oi, mener fotballspillere at det ikke er ok», og tenker seg litt om videre.

Han håper også UEFA tar del av #tackehomophobia i sosiale medier, slik blant annet Rosenborg har gjort.

- Odd har også sendt mail i dag og spurt om hvor de kan få tak i flagg, lik de brukte under Brann - Follo ifjor, sier Moldestad, og sier han håper de vil vurdere å ta i bruk flaggene.

- Jeg tror ikke UEFA vil gjøre det. De vil nok prøve å gjemme seg i reglementer. For sin egen del, hadde UEFA hatt godt av en positiv sak. De burde stå litt opp for menneskerettigheter etter alle sakene om korrupsjon og slikt som har vært i det siste. Hadde de visst sitt eget beste hadde de gjort det her.

UEFA: - Ikke planlagt

Til Dagbladet svarer UEFA kort på henvendelsen om de vurderer å bytte ut cornerflaggene i EM:

- Det er ikke planlagt under EM, skriver UEFA, og henvender videre til FIFAs reglement.

I reglementet (regel 1.13) står det at flagg med logoer eller emblemer tilhørende FIFA, forbund, konkurranser og klubber ikke er tillat i nærheten av spillebanen. Da Brann tok i bruk sine flagg mot Follo, fikk de beskjed om at regnbueflagg ikke er en del av dette forbudet.

- Det svaret overrasker meg ikke, de har nok ikke lyst. Men alt tatt i betraktning, hadde de gjort det hadde det betydd så utrolig mye for så utrolig mange. De burde vurdert det litt før de sendte deg det svaret. Kanskje om man legger nok press på mennesker, så skjer det. Vi har ferdige flagg de kan få, og jeg flyr gladelig ned og leverer de personlig om de ikke får fiksa det selv, de skal ikke bekymre seg for det, sier Moldestad.v

PS: Da Spania - Tsjekkia ble sparket i gang klokka 15.00 i dag, var det verken ett minutts stillhet eller sørgebånd på spillerne på banen.

MINNES OFRENE: I Oslo har det blitt lagt ned blomster ved den amerikanske ambassaden etter terrorhandlingen i Orlando i helga. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MINNES OFRENE: I Oslo har det blitt lagt ned blomster ved den amerikanske ambassaden etter terrorhandlingen i Orlando i helga. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!