UEFA vil introdusere kontroversielt system

UEFA informerte onsdag representanter for interesseorganisasjonen European Leagues om de allerede omstridte planene for et nytt mesterligaformat fra 2024.

NYE ENDRINGER: Nok en gang kommer UEFA med spenstige forlslag til Champions League. Foto: Joe Toth / BPI / REX / NTB Scanpix
NYE ENDRINGER: Nok en gang kommer UEFA med spenstige forlslag til Champions League. Foto: Joe Toth / BPI / REX / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- De har tanker om opp- og nedrykk. Det er et annet system enn det vi har i dag. Meningen er også at flere klubber skal være involvert, sa Lars-Christer Olsson etter møtet. Han er president i European Leagues, en interesseorganisasjon for de europeiske ligaene.

Organisasjonen har motsatt seg planene om endring av mesterligaen, som lekket ut da Europas klubbforening (ECA) foreslo dem for UEFA tidligere i år. ECA er en interesseorganisasjon for klubbene og ivrer for endringer som i manges øyne vil favorisere de store klubbene.

- Det er ikke stor forskjell mellom planene UEFA presenterte i dag og ECAs forslag som ble lekket i mars, sa Olsson, som ikke ville gi ytterligere kommentarer før UEFAs orienterer sine 55 medlemsnasjoner under et møte i Budapest 17. mai.

Blant forslagene UEFA skisserte skal ha vært åtte lag i hver gruppe, der de fem beste automatisk får plass i turneringen neste sesong. Gruppespillet vil da strekke seg over 14 kampdager mot dagens seks, noe som gir mindre plass til nasjonale turneringer.

Ikke avgjort

Etter det to og en halv time lange møtet i Nyon forsikret UEFA-president Aleksander Ceferin om at ingen avgjørelse er truffet ennå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer