Uefa vil sparke ut fire Premier League-lag

Krever færre kamper.

(Dagbladet.no): Gigantnasjoner som England, Spania, Italia, Frankrike og Tyskland er alle ute av EM.

Flere av landslagene har sine største stjerner i Premier League. Nå varsler det europeiske fotballforbundet at det må spilles færre klubbkamper, blant annet i Storbritannia.

Målet kan bare oppnås ved færre lag i seriene. Derfor vil Uefa slanke Premier League med fire lag over de tre neste sesongene. Hvis ikke kan engelske lag i verste fall bli utestengt av Champions League, skriver Daily Mirror.

- Det er mye å lære av denne turneringen. Nå må vi handle i tråd med den kunnskapen, sier en Uefa-kilde til avisa.

Uefa-president Lennart Johansson er heller ikke i tvil om hvilken linje de anbefaler de store europeiske ligaene. Bare Spania og England har 20 lag i toppdivisjonen, de andre har færre.

- Internasjonal fotball er viktig, men der er også helsa til spillerne. De burde spille færre kamper for klubbene sine. Det var derfor vi endrer Champions League-formatet fra 17 til 13 kamper denne sesongen. Men kanskje ikke det er nok, sier svensken.

Uefa vil lovbestemme at alle europeiske ligaer maks har 16 lag, og at innstrammingen gjennomføres før EM-sluttspillet i 2008.

NESTEN NEDRYKK:</B> Med bare 16 lag i Premier League ville Wayne Rooney og Everton spilt 1. divisjonsfotball til høsten. Laget endte på 17. plass i vår.