Uefa vraker ikke Øvrebø

På tross av massiv kritikk etter Champions League-semifinalen i vår beholder Tom Henning Øvrebø plassen i gruppa av Europas 30 beste dommere.

FORNYET TILLIT: Oppgjøret på Stamford Bridge ser ikke ut til å ha fått konsekvenser for dommer Tom Henning Øvrebøs videre engasjement som toppdommer. Nordmannen er fortsatt i Uefas toppgruppe på 30 dommere. Michael Ballack (t.h.) drømmer neppe om et gjensyn med Øvrebø som kampleder.Foto: SCANPIX/EPA/DANIEL HAMBURY
FORNYET TILLIT: Oppgjøret på Stamford Bridge ser ikke ut til å ha fått konsekvenser for dommer Tom Henning Øvrebøs videre engasjement som toppdommer. Nordmannen er fortsatt i Uefas toppgruppe på 30 dommere. Michael Ballack (t.h.) drømmer neppe om et gjensyn med Øvrebø som kampleder.Foto: SCANPIX/EPA/DANIEL HAMBURYVis mer

Det europeiske fotballforbundet, UEFA, reviderer lista over sine toppdommere to ganger årlig. Sommerens revisjon var en gladnyhet for den norske dommeren.

- Jeg er fortsatt i toppgruppa. Det tar jeg som en bekreftelse på at du ikke er ute av det gode selskap selv om du gjør en dårlig kamp, sier Tom Henning Øvrebø til Dagbladet.

- Var du redd for å bli vraket?

- Du er alltid spent, og jeg vet jo at det blir gjort endringer ut fra prestasjoner. Jeg var nok ekstra spent denne gangen. Du vet jo aldri hva konsekvensene blir etter slike kamper som den i mai. Men jeg er fortsatt i gruppa, og det viser at UEFA fortsatt har tillit til det jeg gjør, sier Øvrebø.

- Godt foredrag
Nordstrand-dommeren ble midtpunktet i Fotball-Europa i etterkant av andre semifinale i Champions League-bataljen Chelsea-Barcelona i mai. Hjemmelaget følte seg snytt for både to og tre straffespark, og ga mye av skylda for tapet på Øvrebø. De mest hissige var midtbanespiller Michael Ballack, backen José Bosingwa og Didier Drogba. De to sistnevnte ble idømt to og tre kampers karantene på grunn av sin oppførsel.

- Er du lettet over å fortsatt være inne i varmen?

- Lettet er kanskje et sterkt ord, men det var veldig motiverende. Det ville uansett ikke vært noen krise om jeg måtte gått ned et nivå.

- Men du vil fortsatt ikke si hva som egentlig skjedde i spillertunnelen på Stamford Bridge den kvelden?

- Hva som skjedde får bli mellom dem som var involvert. I hvert fall fram til jeg er ferdig med min internasjonale karriere. Som psykolog kan det bli et bra foredrag en gang, men det får vente til jeg har gitt meg. Jeg ser ikke noen grunn til å åpne den døra nå, sier Øvrebø.

VM-aktuell
Terje Hauge er den andre norske dommeren i gruppa UEFA kaller «Top Class».

- Det at Tom Henning fremdeles er med, er noe vi er glade for. Spesielt fordi han opplevde turbulens etter Chelsea-kampen i mai. Men det styrker oss i troen på at UEFA jobber som oss ved at ikke én kamp med noen kontroversielle situasjoner gjør at en er ute, sier dommersjef Rune Pedersen i Norges Fotballforbund.

Øvrebø er også fremdeles med i gruppa av tolv europeiske dommere som er aktuelle for å dømme i Sør-Afrika neste sommer. I januar/februar blir det bestemt hvilke ni dommere som skal dømme VM.