FÅR STRAFF:  Zlatan Ibrahimovic og PSG blir straffet for sin pengebruk av UEFA. Foto: NTB Scanpix
FÅR STRAFF: Zlatan Ibrahimovic og PSG blir straffet for sin pengebruk av UEFA. Foto: NTB ScanpixVis mer

UEFAs straff til Manchester City og PSG kan drøye i lang tid

- Jeg er overhodet ikke bekymret.

Fortsatt er ikke straffene for ni fotballklubber som har brutt reglene om økonomisk fair play offentliggjort. UEFA avviser at det er oppsiktsvekkende.

-Prosedyren er klar og følger planen. Forsinkelsen er helt normal. Det handler om juridiske prosesser, sa UEFAs generalsekretær Gianni Infantino etter tirsdagens styremøte i Torino.

Det var opprinnelig ventet at straffene skulle offentliggjøres i slutten av forrige uke.

- Om avgjørelsene ikke er truffet innen det tidspunkt mediene ventet, så er det rett og slett fordi prosessen ikke er avsluttet, sa Infantino.

Det ventes at ni klubber vil straffes for sine brudd på reglene som skal hindre at fotballklubber bruker betydelig mer penger enn de tjener. De hardeste straffene ventes å ramme Manchester City og Paris Saint-Germain, som er årets seriemestere i henholdsvis England og Frankrike.

Halv milliard Kilder i UEFA har tidligere antydet at hver av de to klubbene ligger an til å få bøter i størrelsesorden en halv milliard kroner. Dessuten skal deres mesterligatropper neste sesong begrenses til 21 spillere, mot de vanlige 25, og det skal også innføres lønnstak i klubbene.

Den offisielle bekreftelsen lar vente på seg.

- Jeg er overhodet ikke bekymret. Målet er å ha alt klart før neste sesongs europacupturneringer starter, sa Infantino.

Mange muligheter Klubber som er anklaget for brudd på regelverket kan enten akseptere UEFAs foreslåtte sanksjoner, eller de kan anke saken til et voldgiftspanel. Der kan straffene eventuelt bli skjerpet, og i ytterste konsekvens kan klubbene da bli utelukket fra europacupspill.

- En av styrkene i dette regelverket er at vi har mange ulike sanksjonsmuligheter, 10 eller 12 stykker, og vi kan ilegge en eller flere av dem i hvert tilfelle, sa Infantino.

(NTB)