I NORGE: Martin Ødegaard trener med landslaget før kampen mot Kypros torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
I NORGE: Martin Ødegaard trener med landslaget før kampen mot Kypros torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Martin Ødegaard fornøyd med Vitesse

Uenig med Drillo: - Kan si hva han vil

Ødegaard overbevist om at han har tatt riktig valg.

  • Norge - Kypros, torsdag kl. 20.45

SANDVIKA (Dagbladet): Martin Ødegaard (19) er på plass i Norge der han og lagkameratene forbereder landskamp mot Kypros torsdag. Hans nye klubb er nå Vitesse i Nederland. Og som alltid er det mange meninger om det norske stortalentet.

I et intervju med Norsk Telegrambyrå (NTB) i morges var tidligere landslagstrener Egil Drillo Olsen usikker på om Ødegaards karriere har gått i riktig retning.

- Han var tidlig langt framme og veldig god. Men om han er blitt så mye bedre, er jeg usikker på, sa Drillo, og antydet at Ødegaard muligens kunne hatt best av å være i Strømsgodset.

SKEPTISK: Egil Drillo Olsen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SKEPTISK: Egil Drillo Olsen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Det var i 2015 at sensasjonen var et faktum. Den offensive spilleren gikk fra Strømsgodset til Real Madrid, noe som er tidenes overgang i norsk fotball.

Han spilte først for Real Madrids rekruttlag, Castilla, før han ble lånt ut til Heerenveen. Nå er det Vitesse som gjelder det neste året. Klubben ligger på 8. plass i Æresdivisjonen etter fire runder.

Møtte pressen

Landslaget trente i dag på Ullevaal stadion før kampen i Nations League om to dager. Etterpå møtte spillerne pressen på spillerhotellet i Sandvika.

Konfrontert med uttalelsene til Drillo sier Ødegaard til Dagbladet:

- Jeg skal ikke si for mye om det der. Jeg er i alle fall glad for at jeg ikke har vært i Strømsgodset i alle disse åra. Det var veldig viktig for meg å ta et steg videre. Jeg føler utviklingen min er bra. Nå er jeg i en fin klubb der jeg kan ta ytterligere steg.

- Så Drillo tar feil?

- Han kan mene hva han vil. Men jeg føler at jeg tar steg hele tida, og at jeg er i en bedre klubb nå enn for tre-fire år siden.

Etter at utlånsperioden i Heerenveen var over, var Ødegaard med Real Madrid i sesongoppkjøringen i USA. Etterpå ble han og klubben enige om at nok et utlån var det mest riktige.

Vitesse kom raskt på banen:

- Jeg besøkte ett land, og det var Nederland, opplyser Ødegaard.

- Engelsk presse skrev at du var aktuell for en klubb i Championship?

- Det var sikkert en del interesse. Men det var bare Vitesse jeg snakket med. Etter praten med dem var det ingen grunn til å tenke på så mye annet. Det var veldig klart for meg.

FORBEREDER KAMP: Det norske laget trente på Ullevaal stadion i dag. Foto: Bildbyrån
FORBEREDER KAMP: Det norske laget trente på Ullevaal stadion i dag. Foto: Bildbyrån Vis mer

- Hva med Heerenveen?

- De var også interessert, og ga uttrykk for at de ville ha meg. Men jeg besøkte, som sagt, Vitesse og snakket med treneren og sportssjefen. Etter dette ble det klart for meg at dette var det riktige steget.

- Fordi?

- Måten de ser på meg. De ønsker å bruke meg. Spesielt treneren har stor tro på meg og klare tanker om hvordan han vil bruke meg. Når du går på lån, er det alltid en del usikkerhet. Ett år er kort tid, og spesielt når du kommer inn etter sesongoppkjøringen. Da er det viktig med en trener som tror på deg og vil bruke deg, påpeker Ødegaard.

Spent

Norge møter Kypros torsdag og Bulgaria søndag. Begge kampene inngår i Nations League, der gruppevinneren får muligheten til å kvalifisere seg til EM-sluttspillet i 2020. I tillegg kommer den ordinære EM-kvalifiseringen.

- Jeg gleder meg. Det blir spennende. Vi får en ekstra mulighet til å kvalifisere oss, påpeker Ødegaard.