Færøyene - Norge, kl. 20.45

Uenig med Drillo

TV 2-ekspert Jesper Mathisen deler ikke den tidligere landslagstrenerens optimisme rundt EM-kvaliken.

PÅ PLASS I TORSHAVN: TV 2-ekspert Jesper Mathisen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
PÅ PLASS I TORSHAVN: TV 2-ekspert Jesper Mathisen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer
  • Færøyene - Norge, kl. 20.45

TORSHAVN (Dagbladet): «Dette høres så jævlig negativt ut hele veien.»

Slik ordla Drillo seg på TV 2 etter 2-2-kampen mot Romania fredag. Anledningen var spørsmål om Norges muligheter til å gå til EM-sluttspillet i 2020 gjennom kvaliken. Den tidligere landslagssjefen er fortsatt optimist, men får ikke støtte at Mathisen:

- Den deler jeg ikke. Dette blir veldig vanskelig, sier TV 2-eksperten til Dagbladet, ringside landslagets trening i Torshavn på Færøyene.

Egil Drillo Olsen var gjest i studio da Norge kollapset mot Romania for tre dager siden. 2-0 ble til 2-2. Spania leder nå gruppa og har ni poeng. Sverige - på andreplass - har sju. Norge har to poeng og ligger nest sist. De to beste lagene går til EM-sluttspillet.

- Jeg er enig med Lars (Lagerbäck) i at det ikke er mer som skal til enn at vi slår Sverige og Romania borte, sier Drillo.

- Da blir vi sannsynligvis nummer to. Det vi har sett av det beste av Norge - både mot Sverige og Romania - gjør at vi kan ha kapasitet til å klare det, hvis vi spiller en hel kamp på det nivået der.

Mathisen tror ikke det blir så enkelt. Han sier at det er «en guds lykke» at Norge har mulighet til å kvalifisere seg til EM gjennom playoff i Nations League.

- Selv om vi skulle slå Sverige og Romania borte, så er jeg usikker på om det går. Da er vi avhengig av at Sverige ikke tar poeng i sin bortekamp mot Romania, sier Mathisen.

- For meg er Sverige det klart beste nummer to-laget i gruppa (bak Spania). Vi hadde alle tiders mulighet mot Sverige og Romania hjemme. Når vi ikke tok disse mulighetene, har vi gjort det vanskelig for oss selv. Det er en guds lykke at vi har Nations League i 2020, påpeker han.

LANSERER KANDIDAT: Lars Lagerbäcks kontrakt med Norges Fotballforbund varer ut et eventuelt EM-sluttspill neste sommer. Landslagssjefen har hatt ansvaret for Norge siden 2017, og tidligere trent andre nasjoner som Island, Nigeria og Sverige. Kommentator: Morten P. Video: Tore Ulrik Bratland / Dagbladet Vis mer

Norge møter Færøyene i kveld. Ingenting annet enn seier er godt nok. På søndagens pressekonferanse spurte Dagbladet Lagerbäck om hva han tenker om nøkkelkampene mot Sverige (8. september) og Romania (15. oktober).

- Jeg tror mulighetene er ganske bra. Vi dominerte store deler av kampen mot Romania og litt over halve mot Sverige. Bare det er grunn til at vi kan gjøre det bra. Jeg tror fortsatt at vi kommer til å ta steg. Samtidig lever hver kamp sitt eget liv. Du kan dominere kraftig - som mot Romania - men likevel tape.

Færøyene ligger på 102. plass på FIFA-rankingen, Norge er nummer 50. Kampen spilles på kunstgress.

- Det skal bli en fryd, sier Markus Henriksen, som ikke lar seg affisere av det sjeldne underlaget i landslagssammenheng.

EM-KVALIK
Spania33008-29
Sverige32108-47
Romania31117-54
Malta31022-63
Norge30216-72
Færøyene30033-100