Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uenig med Hareide

Brøndby- FCK 1- 0. København-trener Ståle Solbakken skjønner ikke hvordan Åge Hareide kan savne en forsvarssjef. Brede Hangeland oppfyller alle kriteriene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går tapte Solbakken og Hangelands København rivalenBrøndby i kvartfinalen i den danske cupen. Rivalduellen ble svært jevn, og det måtte ekstraomganger til, selv om FCK spilte med ni mann i totalt 45 minutter.

Solbakken er skuffet over tapet, men svært fornøyd med sin norske midtstopper.


-  Brede har vært god helt siden han kom. Også i dag.

Etter fem strake landslagstap, hvor den defensive grunnmuren har sett svært skjør ut, har flere etterlyst en ny dirigent i de bakre rekker. Og landslagssjef Åge Hareide innrømmer at han savner en spesiell type i backrekka.

Avblås jakta

-  Nå må vi skape en defensiv trygghet i laget. Vi må finne noen som kan lede forsvaret vårt, en som kan ta kommandoen og styre de tre andre, sa Hareide før helga.

I kampen mot Senegal sist onsdag plukket han Brede Hangeland og Erik Hagen av banen ved pause, og i ettertid har flere navn vært lansert som ny «Henning-type».

Ståle Solbakken mener jakta kan avblåses.

image: Uenig med Hareide

Kaptein bestandig

-  Brede er sjef nok. Han har alle kvaliteter det spørres etter, i hvert fall viser han det hos oss. Han snakker, dirigerer og spiller akkurat slik en forsvarsdirigent skal, sier Solbakken - som ikke avviser at Brede blir å se med kapteinsstrikken.

-  Brede har vært kaptein bestandig, han. 

André Bergdølmo spilte også i 120 minutter - som back.

UENIG MED ÅGE HAREIDE: Ståle Solbakken.
SJEF: FC København-stopper Brede Hangeland (t.h) har vært helt sjef i forsvaret etter overgangen fra Viking. Men landslagssjefen er ikke like fornøyd.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!