Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uenig med King

Lars Lagerbäck og Joshua King er ikke enig i hvordan de så på dagens kamp mot Sverige.

FORNØYD: Lars Lagerbäck virket fornøyd med sine gutter etter kveldens uavgjort mot Sverige.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FORNØYD: Lars Lagerbäck virket fornøyd med sine gutter etter kveldens uavgjort mot Sverige. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
  • Sverige - Norge 1-1 (0-1)

- Jeg er ganske fornøyd med hva vi presterer. Det var en jevn kamp, og jeg kan ikke klage for mye. Bare se på rankingen (til Sverige) - de gjør en veldig bra jobb. Jeg er forholdsvis fornøyd bortsett fra at vi ikke vinner, sa Lagerbäck etter kampen.

Det så lenge lyst ut for Norge, men Emil Forsberg stilnet de oppmøtte nordmennene på Friends Arena da han satte inn 1-1 i andre omgang. Etter scoringen var Norge farlig frampå ved flere anledninger, men det var ikke nok til å ta seieren.

Etter kampen var Joshua King ikke fornøyd med hvordan Norge reagerte når overgangsmulighetene var der. Han mener at det ble driblet for mye.

- Jeg synes vi fortjener å vinne - 110 prosent. Vi driver og tuller på slutten, der vi slipper inn et mål. Så begynner vi å drible på slutten der vi står opp mot deres tregeste stopper. Vi klarer ikke å ta vare på kontringene våre, fortvilte King etter kveldens kamp.

Lagerbäck er derimot ikke enig i sin stjernespiss sin vurdering.

- Nei, det kan jeg ikke si. Vi taper jo ballen flere ganger. Det var tett og fysisk kamp. Han tapte også ballen, og vi må se oss selv i speilet. Jeg synes ikke at det var for mange balltap, framfor alt ikke på grunn av dårlig besluttsomhet, kontret Norges landslagssjef.

En annen snakkis før og under dagens kamp var Lagerbäcks valg av formasjon. Han gikk for noe som så ut som en 4-4-1-1-formasjon med Ødegaard bak King. Lagerbäck sa til pressen at han er fornøyd med svaret han fikk.

- Vi gjorde det fordi vi trodde at de (Sverige) skulle være bra ut ifra hvordan de spiller. Dessuten ville vi få Ødegaard i kombinasjonsspill med Josh. De er giftige sammen, sa han.

Han presiserer at rollen som Ødegaard fikk er noe han er vant med på klubbnivå.

- Jeg synes hele laget var bra, og Martin fungerte som vi ville. Han spiller slik i Real Sociedad, så det var ingen overraskelser der, sa landslagssjefen.

Videre trenger Norge uansett hjelp av spesielt Romania om de skal klare å ta seg til EM gjennom den vanlige kvalifiseringen. Norge ligger to poeng bak Sverige og ett poeng bak Romania. Det betyr at Norge må etter all sannsynlighet slå Romania, og kanskje til og med få et resultat mot Spania på Ullevaal.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!