Ole Gunnar Solskjær på spillerjakt?

Uenig med Solskjær

Ber Manchester United handle ny midtstopper i sommer.

SPILLERJAKT?: Ole Gunnar Solskjær har signert en treårskontrakt med Manchester United. I sommer skal han lede klubben gjennom et spennende overgangsvindu - der flere skriker etter en ny forsvarsspiller. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
SPILLERJAKT?: Ole Gunnar Solskjær har signert en treårskontrakt med Manchester United. I sommer skal han lede klubben gjennom et spennende overgangsvindu - der flere skriker etter en ny forsvarsspiller. Foto: Erik Johansen / NTB scanpixVis mer

Ole Gunnar Solskjær (46) har signert en kontrakt med Manchester United til 2022 - og «de røde djevlene» har leverte gode sportslige resultater etter at nordmannen ble hentet inn som vikar i desember.

Etter sesongen venter et spennende overgangsvindu for Manchester United - der flere forventer stor aktivitet fra Solskjær. Flere britiske medier meldte nylig at nordmannen ikke lenger fokuserer på å styrke midtforsvaret. Det mener den tidligere Manchester United-helten Bryan Robson kan bli ei blemme.

EKS-SPILLER: Bryan Robson. Foto: NTB Scanpix
EKS-SPILLER: Bryan Robson. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg vet at Ole signaliserer at han ikke trenger ny midtstopper, men på det punktet er jeg uenig med ham, sier Robson i sin spalte i Daily Mail.

Robson mener Solskjær bør se noen mil vestover, mot Liverpool, for å lære.

- Ole har forbedret forsvaret, men se på effekten som Virgil van Dijk har på Liverpool denne sesongen. Dersom Solskjær sikrer en stor signering som det, vil det sende United mange steg framover, sier Robson.

Den tidligere midtbanespilleren var i United fra 1981 til 1994. Han fikk 345 seriekamper.

MØTTE NORSK PRESSE: En stolt Ole Gunnar Solskjær snakket med Dagbladet TV og norsk presse etter å ha blitt annonsert som manager. Der fortalte han at det var en livslang drøm som gikk i oppfyllelse. Vis mer

Begeistring

Uansett: Solskjær har hatt suksess i sine første måneder i England. Fasiten på 19 kamper er; 14 seirer, to uavgjort og tre tap. Målforskjellen er 40-17, og både fans og fotballkjennere har ropt på ansettelsen i flere uker allerede.

Men det er langt fra bare storspill på banen som ligger til grunn for ansettelsen, ifølge ESPNs opplysninger.

Det skal ha vakt begeistring i styrerommet på Old Trafford da nordmannen valgte å endre på spillernes rutiner, med fokus på disiplin og manerer.

Solskjær valgte å hente inspirasjon fra Fergusons æra; Der spillerne går med dress og klubblogo før kamp. Han skal også ha ønsket at spillerne går med slips, har kneppet igjen skjorta og at spillerne legger igjen hodetelefoner på vei inn i garderoben.

Solskjærs grep skal ha imponert flere i kulissene på Old Trafford. Managerens har også bedt spillerne signere flere autografer til fansen, mener nettstedet.

United-manageren får også ros for å ha skapt et nytt, godt miljø, etter at det var mye negativitet rundt eks-manager José Mourinho.

DAGBLADET PÅ HISTORISK GRUNN: The Cliff er navnet på Uniteds gamle treningsbane. Det var der Ole Gunnar Solskjærs United-eventyr startet. Video: Kristoffer Løkås. reporter: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet. Vis mer

Godt intervju

Gode resultater, de små detaljene, talentutvikling og X-faktor gjorde at klubbdirektør Ed Woodward og eierne i Glazer-familien ikke hadde noe valg med å ansette Solskjær.

Ifølge Manchester Evening News skal 46-åringen ha gjort noe som beskrives som et unikt jobbintervju.

Dette skal han ha gjort med å legge stor vekt på klubbens tradisjoner og kultur. Ed Woodward fortalte følgende i går:

- Resultatene taler for seg selv. Utover selve resultatene og prestasjonene har Ole bidratt med sin erfaring som både spiller og trener. Det har han kombinert med å gi unge spillere sjansen, og han har en dyp forståelse av kulturen i klubben. Alt dette betyr at han er rett mann til å ta Manchester United videre, sa klubbdirektør Ed Woodward.

Molde får 11 millioner kroner i kompensasjon for at Ole Gunnar Solskjær forsvinner for å bli permanent manager i Manchester United, melder Sky Sports. Ifølge kanalen er det ikke snakk om at Solskjær kjøpes fri, men det skal være snakk om en «gest» fra gigantklubbens side for at de henter ham rett etter at han skrev under en ny treårskontrakt med Molde.