Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uenige om egne homotribuner i EM

Organisasjon vil skjerme homofile fans.

POLSK FOTBALLFEST: Polen arrangerer fotball-EM sammen med Ukraina om halvannet år. Nå vil en supportergruppa ha egne seksjoner for homofile fans. Foto: JOE KLAMAR/AFP
POLSK FOTBALLFEST: Polen arrangerer fotball-EM sammen med Ukraina om halvannet år. Nå vil en supportergruppa ha egne seksjoner for homofile fans. Foto: JOE KLAMAR/AFP Vis mer

(Dagbladet): En gruppe polske fotballfans ber om å få egne tribuneseksjoner for homofile under EM i 2012, som spilles i Polen og Ukraina.

De ønsker egne setegrupper for å slippe konfrontasjoner og vold.

Andre organisasjoner mener dette vil virke mot sin hensikt, og at de homofile blir skilt ut og stilt i en enda større fare.

Utsatt for vold Kampen for de homofiles rettigheter og legningsnøytrale holdninger er ikke kommet like langt i Polen som i mange andre land - og landet sliter også med mye fotballvold. En dårlig kombinasjon, mener landslagets supportergruppe for homofile.

Gruppa kaller seg Teczowa Trybuna 2012 (Regnbuetribunen 2012) og på sin hjemmeside forklarer de at de frykter for sin egen sikkerhet under mesterskapet om halvannet år.

- Under kamper med våre elskede klubber, opplever vi dessverre ubehagelige episoder med formærmelser og vold fra «vanlige» supportere. Drømmen vår er å kunne slappe av på tribunene, og vi kan ikke forestille oss å ikke være på EM-kampene, som blir spilt i vårt eget land, skriver organisasjonen på sin nettside.

- Ikke modige nok En av organisasjonsbyene, Gdansk, har allerede avvist forespørselen, fordi de mener at det bare vil stigmatisere homofile. Regnbuetribunen når heller ikke gjennom hos andre organisasjoner for homofile.

Gregory Czarnecki i organisasjoen Kampanjen mot homofobi mener at få homofile og lesbiske virkelig ønsker egne seksjoner på tribunen.

- Jeg skjønner initiativet og målsettingen deres, men budskapet kan ende opp som lite produktivt i Polen. Jeg tror ikke det vil være mange som er modige nok til først å komme ut av skapet og så sitte i en egen seksjon, sier Czarnecki til Associated Press.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling