Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrenn:

Uenige om fakta: Snakker Northug sant i dette NRK-intervjuet?

Skiforbundet og Northug med forskjellige versjoner. 

MØTTE LØFSHUS?: Ifølge Petter Northug har han møtt og snakket ut med Vidar Løfshus i dag. Skiforbundet hevder de har hatt kort kontakt på sms. Skjermdump: NRK
MØTTE LØFSHUS?: Ifølge Petter Northug har han møtt og snakket ut med Vidar Løfshus i dag. Skiforbundet hevder de har hatt kort kontakt på sms. Skjermdump: NRK Vis mer

(Dagbladet): Petter Northug (31) forteller i et intervju med NRK i dag at han har snakket ut med landslagssjef Vidar Løfshus. Det skjer etter at Northug gikk til verbalt angrep mot sjefen og ba ham gå av i et intervju med Dagbladet i går.

I NRK-intervjuet vist i Dagsrevyen i kveld sier Northug følgende:

- Vidar og jeg har tatt opp dette internt. Bare oss to på rommet sammen, sier Northug til NRK i Bodø - og antyder at de to langrennsprofilene har møttes.

Dette stemmer ikke overens med de opplysningene Dagbladet sitter på. Vidar Løfshus var ifølge Norges Skiforbund aldri til stede og møtte Northug.

- Vidar og Petter har kommunisert kort på SMS i dag. Utover det er det ikke noe nytt å melde fra vår side enn det som allerede er sagt, skriver Espen Graff, kommunikasjonssjef i Norges Skiforbund til Dagbladet i en sms.

Dagbladet får opplyst fra Norges Skiforbund at Vidar Løfshus befinner seg på fjellet og er «offline» fredag kveld, og at han derfor ikke er tilgjengelig for pressen.

Etter det Dagbladet erfarer skal skiforbundet være misfornøyd med Northugs uttalelser i Dagbladet - også at det etter Dagsrevyen-reportasjen i kveld framstilles som at «Northug og Løfshus har skværet opp i Bodø».

MØTT NORTHUG - ELLER IKKE? Landslagssjef Vidar Løfshus.


Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MØTT NORTHUG - ELLER IKKE? Landslagssjef Vidar Løfshus. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

NRK: - Underlig

Redaksjonssjef i NRK Sporten, Anders Sårheim, forteller følgende:

- Vi har fått samme informasjon fra skiforbundet: at det har vært SMS-kontakt. Det framstår litt underlig at Northug velger å si «rommet». Dette må vi finne ut av, sier Sårheim til Dagbladet.

- Er det kritikkverdig å ikke snakke sant på TV?

KOMMUNIKASJONSSJEF: Espen Graff er kommunikasjonssjef i Norges Skiforbund. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KOMMUNIKASJONSSJEF: Espen Graff er kommunikasjonssjef i Norges Skiforbund. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Da må vi høre med Petter igjen. Det har vært kontakt mellom Northug og skiforbundet - men akkurat nå framstår det som to forskjellige historier, sier Sårheim.

Svært kritisk

Det var i en Dagbladet-artikkel i går at Northug gikk til angrep og ba Løfshus gå av som landslagssjef.

- Han har tråkket opp sin egen grav denne sesongen. Jeg trenger derfor ikke å si så mye, egentlig. Jeg tror fort at han kan forsvinne fra den stillingen han har nå, sa Northug til Dagbladet.

- Hvorfor tror du det? spør Dagbladets reporter.

- Det handler om hvordan han har håndtert saker. Han har en posisjon som sportssjef hvor han skal vise idretten vår fra den beste siden. Det er ikke alle som mener han har gjort det, svarte Northug.

I dag hevdet Northug derimot i NRK-intervjuet at han og Løfsus er venner.

- Vi er gode venner og har hatt dialog. Vi er enige om at vi er uenige om en del ting. Vi respekterer hverandre for at vi har forskjellige meninger, sier Northug til NRK.

- Dette dreier seg om en sak der Vidar og jeg er enige. Det er ikke annet jeg er irritert eller sur for. Det har vært noen saker vi har tatt opp, sier Northug videre til statskanalen.

Northug er, ifølge NRK, i Bodø for å delta på Kobberrennet.

Northugs manager Are Sørum Langås har ingen kommentar til saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media