Uenige om helsa

Nils Johan Semb tror ikke Jostein Flo kommer til hektene igjen til Albania-kampen onsdag. Men Semb burde spurt Jostein sjøl før han hentet inn Steffen Iversen som erstatter: - Ingen fare med meg. Jeg blir spilleklar, sier Jostein.

- Jeg er fotballtrener, ikke lege, svarte daværende Lillestrøm-trener Ivar Hoff (nå ekspert-kommentator på TV2) den gangen han ble spurt om Torgeir Bjarmann - liggende nede med halvt knust hodeskalle - kunne spille kampen førstkommende helg...

Kanskje burde Nils Johan Semb gjentatt Hoff-replikken da han dristet seg til å vurdere Jostein Flos helsetilstand i går. Men nei: Den lektorutdannede landslagssjefen dro på seg legefrakken, og sa:

- Jostein er så mørbanka at jeg tviler på at han blir klar til onsdag.

Feil diagnose

Men ingen - selv ikke Semb - bør fastslå for mye om Norges foretrukne fyrtårns fysiske tilstand.

Kroppen sin kjenner Jostein best selv.

- Jeg er sliten etter mange lange løp og harde dueller mot Slovenia, men blir OK til onsdag.

- Helt sikker?

- Ja.

I går luntet han bare dovent rundt under treningsøkta på Grefsen Stadion - banen der Kjelsås spiller hjemmekamper med høyest frekvens Flo-pasninger i verden.

- Jeg tar det rolig på den første treninga, men øker på mandag. Det har aldri vært noe poeng for meg å være best på treninga rett etter kamp, sier Jostein.

Budskapet om Steffen Iversen ankomst tar Jostein med stor ro.

- Bare fint at han kommer.

- Kan han matche deg i lufta?

- Vi får se, sier Jostein med et bredt glis.

Takk for sist

Under Slovenia-turen var landslagslege Trygve Kase mobbeoffer nummer en i landslagsledelsen. Kase tok på seg jobben som landslagssjef da han utpekte Frode Grodås som tredjevalg mot Slovenia på grunn av det nylig grodde fingerbruddet.

- Jeg registrerer at Kase har begynt å ta ut laget, sa landslagssjef Semb til Dagbladet før han overså legens vurdering, og plasserte Grodås tilbake mellom stengene.

Og det gikk jo fint.

I går var det Kases tur til revansje når han fikk spørsmål om Jostein Flo og lyskeslitne Roar Strand:

- Det er ingen fare med tanke på onsdag for noen av dem, sier Kase.

PS:

Nils Johan Semb kuttet ut den aktive karrieren som 26-åring på grunn av en ankelskade.

OPPEGÅENDE: Jostein Flo er sliten, men hevder han er klar til onsdagens kamp mot Albania. Semb er av en annen oppfatning.