Uenige om høydeplan

Både Johannes Høsflot Klæbo (24) og Emil Iversen (29) kommer til å sette høyderekord i år, men de har lagt helt ulike planer.

VISER FRAM: Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen har planlagt to forskjellig løp inn mot OL i Beijing neste vinter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VISER FRAM: Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen har planlagt to forskjellig løp inn mot OL i Beijing neste vinter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For store norske vintersportsnavn som Petter Northug, Therese Johaug og Ole Einar Bjørndalen har høydetrening vært en viktig del av suksessoppskriften.

Slik har det ikke vært for Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo.

Sistnevnte har sammen med sine støttespillere valgt å droppe høydetrening i mange, mange år. Emil Iversen har heller ikke vært en fan og har brukt det lite gjennom karrieren.

Klæbo: 100 døgn?

Men i år må begge to ha mange høydedøgn. Bakgrunnen er at neste sesongs desiderte høydepunkt - OL i Beijing - foregår på cirka 1700 meter.

- Ja, sier begge på spørsmål om høydetrening er nødvendig. Men her stopper likheten.

Iversen og Klæbo har lagt to helt forskjellige OL-planer.

Klæbo vil nærme seg 100 høydedøgn i året på sikt, men om det blir 80 eller 110 denne sesongen, er ikke skrevet i stein ennå.

Emil Iversen, derimot, sier han kommer til å lande på cirka 50 døgn.

På bar bakke

Klæbo droppet bevisst høydetrening fram til VM i Seefeld var ferdig. Først høsten 2019 var han på sin første (og eneste) høydesamling. Planen var mange dager i høyden i fjor, men det satte corona en effektiv stopper for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer