Uenige om overgang: - Veldig forundret

Til tross for at overgangsvinduet nærmer seg slutten, er Cristiano Ronaldo (37) ennå Manchester United-spiller. Ekspertene er uenige rundt et oppsiktsvekkende klubbytte.

PÅ BENKEN: Manchester United-stjernen Cristiano Ronaldo. Foto: REUTERS/Hannah Mckay/NTB
PÅ BENKEN: Manchester United-stjernen Cristiano Ronaldo. Foto: REUTERS/Hannah Mckay/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i august kunne den spanske fotballkjenneren Guillem Balague fortelle at Atlético Madrid har konkret interesse i Ronaldo, og at portugiseren selv er åpen for en sjokkovergang til klubben.

Det til tross for at Atlético Madrid er Real Madrids store byrival, klubben Ronaldo spilte for fra 2009-2018.

TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt og kommentator Øyvind Alsaker deler ikke samme oppfatning rundt en potensiell Atlético-overgang for Ronaldo før overgangsvinduet stenger ved midnatt torsdag.

Mens Alsaker ikke vil «utelukke noe» rundt Ronaldos framtid, er Thorstvedt vesentlig mer skeptisk.

- Det har allerede vært et fanopprør mot denne ideen. Atlético Madrid-fansen har mobilisert og gjort det klart at dette strider mot alt klubben står for: Kultur og identitet. Nå er Diego Simeone en fyr som er ganske sta og som regel får det som han vil, men jeg blir veldig forundret hvis Ronaldo går til Atlético Madrid. Med hans Real Madrid-historie og full pakke, sier Thorstvedt til Dagbladet.

På en pressekonferanse onsdag, dagen før overgangsvinduet stenger, ville ikke Ten Hag gi noen definitiv avklaring rundt Ronaldos fremtid.

- Én ting er klart. Vi trenger kvalitetsspillere. Du trenger flere spillere med tanke på det tette kampprogrammet og for å holde stabiliteten, svarte ten Hag etter et spørsmål rundt status på Ronaldo.

EKSPERT: TV 2s Erik Thorstvedt. Foto: TV 2/NTB
EKSPERT: TV 2s Erik Thorstvedt. Foto: TV 2/NTB Vis mer

- Kynisme og penger

Det har i sommer vært en dårlig skjult hemmelighet at Ronaldo ønsker å forlate Manchester United. 37-åringen vil spille Champions League-fotball, en turnering de røde djevlene som kjent ikke er kvalifisert for.

Alsaker sier til Dagbladet at «alt er realistisk» når det kommer til Ronaldos usikre framtid.

- Fyren er desperat etter å spille i Champions League. Det er der han virkelig har levert - til og med for Manchester United var det han som bar hele den kampanjen. Han har ei fortid i Real Madrid som gjør det veldig pussig, men det var vel Fernando Torres som sa at romantikken i fotballen er borte. Og stemmer jo på en måte litt, mener Alsaker.

TV 2-kommentatoren fortsetter:

- Jeg utelukker ingenting. Dette er kynisme og penger, det er Lionel Messi som gråter når han forlater Barcelona og går til Paris Saint-Germain og soper inn gryn. Dette er dagens fotball.

PROFIL: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker har fulgt Premier League i en årrekke. Foto: TV 2/NTB
PROFIL: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker har fulgt Premier League i en årrekke. Foto: TV 2/NTB Vis mer

Knapt med tid

Til tross for spekulasjonene har det vist seg vanskelig for Ronaldo-agenten Jorge Mendes å finne en ny arbeidsgiver til sin klient, men Atlético er altså blant klubbene som har blitt nevnt.

Ifølge nevnte Balague ønsker Simeone å hente Ronaldo og få et par gode sesonger ut av ham, på samme måte som han gjorde med Luis Suárez som i sin tid ble hentet fra Barcelona.

Skal vi tro anerkjente Balague liker Ronaldo denne ideen. Atlético Madrid vil støtte Simeone på overgangsmarkedet, og har sett på alle mulige løsninger for å hente Manchester United-stjernen til Wanda Metropolitano. Klubben har dessuten et eksepsjonelt forhold med agenten Mendes, men en overgang har altså ennå ikke gått i orden.

I tillegg til Atlético har Ronaldo blitt linket til Chelsea, Bayern München, Napoli og gamleklubben Sporting.

Torsdag stenger det internasjonale overgangsvinduet, og Manchester United har ifølge normalt velinformerte The Athletic ingen planer om å terminere Ronaldos kontrakt, slik Arsenal gjorde tidligere i år da Pierre-Emerick Aubameyang ble klar for Barcelona.

Samtidig skal Ronaldo selv være imponert over de siste stjernesigneringene Manchester United har gjennomført i blant andre Casemiro (Real Madrid), Christian Eriksen (klubbløs) og Antony (Ajax). Kanskje kan Ronaldos hverdag i Manchester United gå fra surt til søtt utover høsten - hvis han blir værende på «Drømmenes Teater».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer