Eliteserien 2019

Uenige om RBK-bråk

Kjetil Rekdal mener fotballspillere bør holde seg for gode til å uttale seg om andre. - Da får vi verdens kjedeligste liga, sier Joacim Jonsson. Ranheim-spiller Michael Karlsen er ferdig med saken.

TWITRER: Michael Karlsens tweet om Pål André Hellands fravær av spilletid i RBK skapte diskusjoner i Eurosports fotballsending søndag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
TWITRER: Michael Karlsens tweet om Pål André Hellands fravær av spilletid i RBK skapte diskusjoner i Eurosports fotballsending søndag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag ble RBKs Pål André Helland avbrutt av mediesjef Trond Alstad, da reporter ville ha en kommentar på tweeten til Ranheim-spiller Michael Karlsen, som satte spørsmålstegn ved lite spilletid hos kompis Helland.

Håndteringen har skapt reaksjoner, og nå har diskusjonen gått over til hvorvidt klubber bør mene noe om andre klubber og spillere.

- Jeg syns spillerne skal konsentrere seg om sin egen klubb og sine egne oppgaver, men så er det mange rundt om i dette landet her som, derimot oss, mener mye om alle andre. Når du spiller for en annen klubb, så skal du ikke legge deg bort i andre. Jeg syns Ranheim bør holde seg for god for dette, sier Kjetil Rekdal i Eurosports Fotball Direkte søndag.

To ytterpunkter

Rekdal, som selv har spilt og vært trener selv, slår hardt ned på fyring mellom spillere og klubber. Han viser til andre internasjonale ligaer, og påpeker at dette er særegent i Norge.

- Vi ser ikke det her i utlandet, at Bayern München-spillerne gnager på Dortmund og lurer på hvorfor han og han ikke spiller. Heller ikke i England. Dette er typisk norsk. Når du er i en annen klubb, kan du holde deg for god til å snakke om andre trenere og måten de spiller på, sier Rekdal.

Michael Karlsen, som blant annet skrev at «Det e feil når lånesoldata har klippekort foran en trønder med 160 kampa for klubben. @phelland sitt på benken å bryr sæ mest av all», er enig med Kjetil Rekdal.

- Jeg er ferdig med den saken. Rekdal har helt rett han, men det var min mening som kompis og en som er glad i RBK, ikke en mening fra Ranheim som klubb. Har masse respekt for Rosenborg og trenere som jeg håper lykkes, skriver Karlsen til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter etter videoen. RBK vant 3-1 mot serieleder Molde:

SANG MED SUPPORTERNE: Alexander Søderlund ble utvist i første omgang i kampen mellom Rosenborg og Molde. I andreomgangen kunne man både se og høre ham fra tribunen. Video: Paramvir Singh / Mediabanken Vis mer

Bygge opp produktet

Eurosport-ekspert Joacim Jonsson er derimot helt uenig med moldenseren, og mener Karlsen gjorde rett i å skrive den twittermeldingen.

- Selvfølgelig kan en Ranheim-spiller mene noe om Rosenborg. I dette tilfellet er det en kamerat som mener at Helland bør spille, også. Jeg mener det er totalt feil av RBK å skjerme sine spillere. Det handler om at man skal bygge opp profiler og bygge opp produktet. Man skal ikke stenge dem ute. Det her er på en måte å ta avstand fra grasrota, istedenfor å bygge det opp. Det er klart at spillerne skal stille opp, vi har et felles ansvar her, mener jeg, sier Jonsson.

Rekdal stilte seg uforstående til Jonsson. Svensken fortsatte:

- Dette er en kamerat.

- Jeg forstår det, men det er ikke første gang Ranheim har klinka ut tweets og alle slags mulige meldinger. Jeg forstår at Rosenborg blir irritert, men de kunne reagert på en annen måte. Dette er typisk norsk, å melde om alt mulig. Konsentrer deg om din egen oppgave og egen klubb, det må bli det aller beste, sier Rekdal.

- Da får vi verdens kjedelige liga. Jeg mener det skal være lov å bygge opp under dette produktet. Det er bare en taper her, og det er RBK og Alstad, sier Jonsson.

- Kanskje det er bedre at spillerne snakker med beina og ikke med kjeften, avslutter Bengt Eriksen, også fotballekspert i Eurosport.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer