Eliteserien 2019

Uenige om RBK-bråk

Kjetil Rekdal mener fotballspillere bør holde seg for gode til å uttale seg om andre. - Da får vi verdens kjedeligste liga, sier Joacim Jonsson. Ranheim-spiller Michael Karlsen er ferdig med saken.

TWITRER: Michael Karlsens tweet om Pål André Hellands fravær av spilletid i RBK skapte diskusjoner i Eurosports fotballsending søndag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
TWITRER: Michael Karlsens tweet om Pål André Hellands fravær av spilletid i RBK skapte diskusjoner i Eurosports fotballsending søndag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag ble RBKs Pål André Helland avbrutt av mediesjef Trond Alstad, da reporter ville ha en kommentar på tweeten til Ranheim-spiller Michael Karlsen, som satte spørsmålstegn ved lite spilletid hos kompis Helland.

Håndteringen har skapt reaksjoner, og nå har diskusjonen gått over til hvorvidt klubber bør mene noe om andre klubber og spillere.

- Jeg syns spillerne skal konsentrere seg om sin egen klubb og sine egne oppgaver, men så er det mange rundt om i dette landet her som, derimot oss, mener mye om alle andre. Når du spiller for en annen klubb, så skal du ikke legge deg bort i andre. Jeg syns Ranheim bør holde seg for god for dette, sier Kjetil Rekdal i Eurosports Fotball Direkte søndag.

To ytterpunkter

Rekdal, som selv har spilt og vært trener selv, slår hardt ned på fyring mellom spillere og klubber. Han viser til andre internasjonale ligaer, og påpeker at dette er særegent i Norge.

- Vi ser ikke det her i utlandet, at Bayern München-spillerne gnager på Dortmund og lurer på hvorfor han og han ikke spiller. Heller ikke i England. Dette er typisk norsk. Når du er i en annen klubb, kan du holde deg for god til å snakke om andre trenere og måten de spiller på, sier Rekdal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer