Uenighet mellom forbundene kan gi Brækhus trøbbel med å holde på VM-beltene

Pengene bestemmer.

VERDENSMESTER: Cecilia Brækhus' neste kamp blir sannsynligvis i desember. Hun kan få trøbbel med å beholde alle beltene sine. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
VERDENSMESTER: Cecilia Brækhus' neste kamp blir sannsynligvis i desember. Hun kan få trøbbel med å beholde alle beltene sine. Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer

Cecilia Brækhus, verdens beste kvinnelige bokser uansett vektklasse, kommer til å gå sin neste kamp i god tid før jul.

- Det kommer helt sikkert til å bli kamp på Cecilia før jul, og vi satser på at kampen skal gå i Danmark, forteller promoter Nisse Sauerland til NTB.

Foreløpig er det ikke så mye som er sikkert når det gjelder det neste Nordic Fight Night-stevnet, men alt tyder på at Brækhus kommer til å forsvare sine fire VM-titler i weltervekt på dette stevnet.

- Vi venter i øyeblikket på at det skal bli utpekt en offisiell utfordrer, forteller Sauerland. Han kan ikke si så mye om hvem det kan bli, men avventer informasjon fra de store internasjonale forbundene. Brækhus er titlene i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC), World Boxing Organization (WBO) og International Boxing Federation (IBF).

- Vi er spente på å få vite hvem som blir offisiell utfordrer, sier Sauerland.

Problemer I og med at Cecilia Brækhus er mester i fire forskjellige forbund kan det bli problematisk for henne å holde på beltene sine, for de fire forbundene kan nok få vanskeligheter med å bli enige om offisielle utfordrere.

- Det blir helt ikke enkelt for Cecilia å holde på titlene sine i og med at det er fire forbund inne i bildet. Umulig er det nok ikke, men da må det nok en del penger på bordet, sier boksetrener Ulf Johansen til NTB.

Han tror ganske sikkert at Brækhus kommer til å få en kamp i desember, altså i god tid før jul, men har ikke hørt noe om en konkret dato foreløpig.

- Det kommer til å bli et Nordic Fight Night-stevne i Danmark før jul. Det kan jeg bekrefte, men om det blir i slutten av november eller i desember, er vel ikke avgjort ennå, sier Viasat-kommentator Thomas Hansvoll til NTB.

Han mener det ikke nødvendigvis bør være negativt at Brækhus er mester i fire forskjellige forbund.

- Det er ikke mange boksere som har en slik status og er ubestridte mestere. Det er bra for forbundene å ha slike boksere meg seg, for det skjer veldig sjelden. Derfor tror jeg de strekker seg litt ekstra for å beholde slike boksere, blant annet når det gjelder å bli enige om offisielle utfordrere, sier Hansvoll.

Retzke neste? Det siste nå er at IBF har gått og sagt at Brækhus må forsvare mesterbeltet sitt i deres forbund mot tyske Jennifer Retzke. Forbundet skriver at kampen mellom Brækhus og Ivana Habazin kom til under forutsetning av at vinneren skulle møte den tyske jenta.

Nå er IBF satt 30. oktober som siste frist for forhandlinger mellom Retzke og den norske mesteren. Deretter vil kampen gå til såkalt «purse bid» for å avgjøre hvem som skal få retten til å arrangere kampen.

Etter kampen i København 13. september ble det antydet at neste motstander skulle bli den amerikanske veteranen Tori Nelson. Også andre motstandere har vært nevnt.

(NTB)