Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johannes Høsflot Klæbo

Uenighet om ny Klæbo-avtale

Har ikke skrevet noen ny landslagsavtale.

NÆRMER SEG ENIGHET: Johannes Høsflot Klæbo og Norges skiforbund. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NÆRMER SEG ENIGHET: Johannes Høsflot Klæbo og Norges skiforbund. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Johannes Høsflot Klæbo (22) kan både konkurrere og delta på samlinger under Norges Skiforbunds vinger selv om han ikke har skrevet noen ny landslagsavtale.

Torsdag kveld var han en av mange landslagsløpere som deltok i Oslo Skishow i Holmenkollen.

- Hva tenker du om det som har stått i avisene om avtalen?

- Jeg har ikke lest så mye, skal jeg være ærlig. Jeg har holdt meg litt unna. Dette er en case som pappa og Norges skiforbund tar, og nå har vi et mål om å bli enige. Det er det som er planen, og jeg regner med at det går i orden ganske kjapt, sier Klæbo til Dagbladet.

- Kommentatorene omtaler det som en konflikt. Hva tenker du?

- Det er vanskelig å si hva slags ord man skal bruke om det, men målet er å bli enig, så tror jeg vi bare skal legge det bak oss.

Eneste som ikke har signert

På spørsmål om hvor mye han er involvert, sier han:

- Jeg er ikke så mye involvert. Jeg har egentlig ikke involvert meg mer enn jeg må. Målet mitt er å gå fortest på ski, så er jeg heldig som har en far som hjelper meg med å ta den runden, sier Klæbo

Klæbo er den eneste landslagsutøveren som ikke har skrevet under ny landslagskontrakt med Norges Skiforbund. Årets frist er 10. juni.

- Avtaleverket sier at hvis man ikke er enig innen ny sesong starter 30. april, så kan partene stå ved den gamle avtalen om de er enig om det. Da kan man både gå renn og være med på samlinger. Da er begge parter forpliktet til å følge avtalen som gjaldt i fjor. Vi er enige om at det er slik nå, sa landslagssjef Espen Bjervig til pressen i Holmenkollen.

NORTHUG-HETS: Skiløper Pål Trøan Aune nådde helt til finalen under sprinten i Drammen, men han er kanskje mest kjent som hakkekylling på Petter Northugs Instagram-konto. Video: Kristoffer Løkås/Dagbladet Vis mer

Ny frist?

- Kan dere gå igjennom en hel sesong uten å skrive ny avtale?

- Vi er enig om at vi har en avtale som løper inntil videre, men både jeg og motparten ønsker at vi skal bli enige om en ny avtale så vi slipper å svare på disse spørsmålene hele tiden. Vi må bli enige om de tingene som vi ikke tolker helt likt, sa Bjervig.

- Er det satt noen ny frist?

- Nei.

Kjent problemstilling

- Hva er det som dere tolker ulikt?

- Helt konkret vil jeg ikke svare på det for jeg kan ikke gå inn på private avtaler på den måten. Det går på tolkninger rundt når man er skiløper og ikke. Det er en kjent problemstilling. De veldig kjente utøverne våre er veldig synlige hele tiden i en eller annen kanal, og det går blant annet på når man eier egne rettigheter og når man er forpliktet til å stille opp, sa Espen Bjervig.

Han sier at det eksisterende avtaleverket er uklart, og det er et komplekst saksfelt.

- Derfor tar det også tid. Dette er ikke noe man blir enige om over natta, og derfor synes vi det er en god løsning at den gamle avtalen gjelder inntil videre og at vi ikke trenger å stresse.

- Pappa Haakon Klæbo sier at dere nærmer dere hverandre. Er det også din oppfatning?

- Ja. Absolutt.

NTB / Dagbladet

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!