UENIGHET: Sverige vil ha lukket stadiontak under VM-kvalifiseringskampen mot Irland. Irland mener det fører til for høy lyd, og vil ha det åpent. Her ser vi Zlatan Ibrahimovic godt tildekket i kulda på trening i dag. Foto: EPA/JONAS EKSTROMER
UENIGHET: Sverige vil ha lukket stadiontak under VM-kvalifiseringskampen mot Irland. Irland mener det fører til for høy lyd, og vil ha det åpent. Her ser vi Zlatan Ibrahimovic godt tildekket i kulda på trening i dag. Foto: EPA/JONAS EKSTROMERVis mer

Uenighet om stadiontak før Sverige møter Irland

- Psykisk spill, mener svensk fotballspiller.

Sverige ønsker å ha stadiontaket på under fredagens VM-kvalifiseringskamp hjemme mot Irland. Det vil Giovanni Trapattoni helst unngå.

Irland-treneren mener et lukket stadion fører til for høy lyd. Italieneren vil heller at kampen blir spilt utendørs, selv om det skulle være kuldegrader i Stockholm fredag.

- Når taket er lukket blir det et ekko, og det er ikke bra. Lyden blir for høy. Slik var det i Tyskland, og det var ikke bra for oss, sier Trapattoni til Irish Examiner.

Landslagsansvarlig i Sveriges fotballforbund, Lasse Richt, opplyser at irene ikke har kommet med en offisiell henvendelse om stadiontaket.

PSYKISK SPILL: Det mener svenske Kim Källström. Foto: AFP / IAN MACNICOL
PSYKISK SPILL: Det mener svenske Kim Källström. Foto: AFP / IAN MACNICOL Vis mer

- Jeg er ikke spesielt urolig. Trapattoni sitter ikke med all informasjon, og han har ikke noe veto. Det er til slutt opp til kampdelegaten fra FIFA til å bestemme om det er uenighet. Vi ønsker taket på for publikums skyld. Tilskuerne vil jo gjerne vite hvordan man skal kle seg til kampen. Derfor ønsker vi å komme fram til et svar raskt, sier Richt.

Kim Källström mener uttalelsene til Trapattoni er et psykisk spill fra italienerens side.

- Dette føles som et lite psykisk spill. Jeg tror innerst inne at alle vil ha taket på. Det er derfor vi bygget en slik arena, sier Källström.

(NTB)