Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uenighet på topp

I Athen ble spissplassen den vanskeligste å besette. Der og da - med Tore André Flo som nybakt pappa i London - ble Ole Gunnar Solskjær irritert på Nils Johan Semb. Men nå, etter at Semb har sagt at en av dem må på benken, demper United-spissen sitt eget begjær. - Det er ingen konkurranse mellom Tore André og meg, sier Solskjær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet): - Klart det er konkurranse, sier Tore André Flo til Dagbladet. - På disse treningene vil jeg få det slik det er på alle andre treninger med landslaget og Chelsea. Og det er vi vant til, både Ole Gunnar og jeg.

- Det eneste jeg konsentrerer meg om, er meg sjøl.

- Det er tull å fokusere på enten han (Flo) eller meg, sier Ole Gunnar Solskjær. Og noen konkurranse er det ikke før kampen spilles på onsdag. Og derfor er det viktig at både Tore André og jeg er så profesjonelle at det ikke blir et konkurranseforhold mellom oss.

- Det virker som om du prøver å dempe det uunngåelige?

- Helt ærlig - jeg ser ikke på Tore André som konkurrenten min. Det hjelper ikke hva du skriver. For Norge får ikke flere poeng hvis jeg spiller kampen og vi taper.

- Derfor handler dette om at alle som er her gjør så godt de kan.

Bare én på topp

Nils Johan Semb er mannen som skal lede spørsmålsjakten fram mot morgendagens uttak i Tblisi. Og - han er per nå ikke i nærheten av å vurdere begge to i en og samme lagoppstilling.

- Det er veldig sannsynlig at en av dem havner på benken, sier Semb. - Mot Hellas hadde vi flankespillere (Steffen Iversen/Petter Rudi) som fungerte veldig bra, og derfor vurderer jeg Tore André og Ole Gunnar på den plassen de er best. Som spisser.

Men hvordan ser spillerne på det som kommer? Og: Hvor opplagt er det for Tore André Flo og Ole Gunnar Solskjær at nettopp deres navn blir lest opp i morgen ettermiddag?

- Jeg vet ikke hvor opplagt det er at jeg får spille, sier Tore André. - Det eneste jeg kan gjøre er å vise meg fram fra min beste side på treningene. For det er Nils Johan som bestemmer - jeg legger ikke mer i det enn det.

- Jeg går i hvert fall ikke rundt og tenker på det hele tida.

- Jeg skjønner at det blir mye om dette nå, sier Ole Gunnar Solskjær.

4-5-1 vinner

- Og hadde jeg tatt ut laget, så hadde jeg spilt. Men det er ikke jobben min, så spør Semb.

- Spør du meg, så vil det nok gå mye på mavefølelsen hans.

Uansett - en skuffelse venter. Både Tore André Flo og Ole Gunnar Solskjær er mer enn gode nok til å spille spisser for Norge. Men så lenge 4-5-1 er opplest og vedtatt, så er konkurransen der.

Uansett hva Ole Gunnar Solskjær mener.

- Om jeg blir skuffet hvis jeg ikke får spille? Tja, jeg tipper jeg vil føle det samme som jeg ofte gjør etter laguttak i Chelsea, sier Tore André.

- Og det vil si at jeg har veldig lyst til å spille, men at jeg klarer å omstille meg til benken. For så å legge all konsentrasjon inn på å gjøre det så bra som mulig når jeg kommer inn.

- Klart jeg vil bli skuffet, sier Ole Gunnar Solskjær.

- Jeg drar jo til Georgia for å spille. Og spissplassen er det artigste - det er der jeg er best.

Det er spissplassen dette handler om.

«Jeg ser ikke på Tore André som konkurrenten min»Ole Gunnar Solskjær«Det eneste jeg konsentrerer meg om, er meg sjøl»Tore André Flo.