Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ufattelig artig

Sigurd Rushfeldt reddet ett poeng mot Start. Men oppladningen var forferdelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Start - Tromsø 1-1.

(Dagbladet.no): - Det var en viktig scoring. Vi kunne ikke tape denne kampen, sier en nøktern Sigurd Rushfeldt etter å ha reddet et uhyre viktig poeng for Tromsø i sitt comeback.

Rushfeldt kom rett fra ferie til Kristiansand natt til i dag. Ikke bare det - han var tre timer forsinket og manglet fotballskoene sine etter at bagasjen hans forsvant på Gardermoen.

- Jeg hadde helt nye sko. Det er ikke optimalt når man ikke har spilt dem inn, men jeg spilte jo bare 30 minutter, påpeker han.

Oppladningen var altså alt annet enn optimal - men det bryr ingen i Tromsø seg om i kveld.

Den hjemvendte sønnen ble nemlig akkurat den frelseren han selv har nektet for at han er i kveldens bunnkamp mot Start.

Begynte på benken

Ivar Morten Normark startet merkelig nok med Rushfeldt på benken, men slapp løs kraftspissen en halvtime før slutt.

REDDET TIL: Sigurd Rushfeldt kom rett fra ferie til Kristiansand, kom inn som innbytter en halvtime før slutt og reddet ett poeng i bunnkampen mot Start. Foto: SCANPIX
REDDET TIL: Sigurd Rushfeldt kom rett fra ferie til Kristiansand, kom inn som innbytter en halvtime før slutt og reddet ett poeng i bunnkampen mot Start. Foto: SCANPIX Vis mer

Det var ikke et minutt for tidlig.

Rushfeldt virket riktignok litt rusten de første minuttene, men det ikke mange minuttene før han var varm i trøya.

Snaue ti minutter før slutt fikk han uttelling:

Ole Andreas Nilsen kom fram på høyresida, og slo innlegget på bakerste stolpe. Ole Martin Årst vant duellen med Atle Roar Håland, og headet inn foran målet. Med Borgersen i ryggen fikk Rushfeldt vridd seg mesterlig i lufta, og flikket inn utlikningen - muligens via foten til Borgersen.  

- Ufattelig artig at Sigurd scoret i første kamp. Han tegner seg på scoringslista allerede, han er i gang, og nå gleder jeg meg til fortsettelsen, sier spisskollega Ole Martin Årst til TV 2. 

Bård Borgersen var imidlertid usikker på hvem som skulle krediteres scoringen.  

- Jeg er litt usikker på om det er selvmål, for å være ærlig. Jeg er enten borti ballen, Sigurd eller begge deler, sier han.  

- Fos oss var det et veldig fint mål. Vi er heldige som tar et poeng, men det smaker godt, sier Ivar Morten Normark til TV 2.

image: - Ufattelig artig

- Typisk

Tom Nordlie måtte igjen se at laget hans skuslet bort viktige poeng mot slutten av kampen. I fjor var det stikk motsatt - da scoret ingen så ofte som Start det siste kvarteret.

- I kraft av at Tromsø hadde én målsjanse i hele kampen er jeg misfornøyd. Like før utlikningen fikk vi redda et skudd på streken. Det er typisk, klager Nordlie til TV 2.

I kveld så det ut lenge ut til å gå Starts vei.

Etter 36 minutter fikk Start et frispark i tilsynelatende ufarlig posisjon. Atle Roar Håland lempet den inn i TIL-feltet, hvor keeper Kenny Stamatopolous rykket ut.

Men TIL-keeperen - som var en tikkende bombe gjennom nesten hele kampen - undervurderte kanskje Johnsens styrke i luftrommet. For selv med armene i været ble han knust av Start-backen, som stusset ballen i tomt bur fra fem meter.

God prestasjon av Johnsen - men hårreisende keeperspill av Stamatopolous.

I fjor ble Marius Johnsen Starts toppscorer med åtte mål. Han er på god vei til å bli det i år også.

Foruten Todi Jonssons sjanse etter drøye kvarteret var det omtrent det eneste som skjedde i en dørgende kjedelig 1. omgang. Man skulle tro spillerne hadde bøtter med energi etter en lang sommerferie, men tempoet var gjennomgående svakt i hele kampen.

Tromsø ligger fortsatt sist på tabellen med 10 poeng på 12 kamper, men også Start ligger på nedrykksplass med dagens resultat.

<B>LEDERMÅLET:</B> Marius Johnsen knuste TIL-keeper Kenny Stamatopoulos i lufta og headet inn Starts ledermål.