- Ufattelig at en trebit kunne løsne fra gulvet og drepe ham

Denne sklitaklingen kostet 23-åringen livet.

||| (Dagbladet):  23 år gamle Robson Rocha Costa ble i går gravlagt etter den bisarre dødsulykken under en futsalkamp i Brasil søndag.

Videobilder fra oppgjøret viser hvordan Costa bråstopper etter å ha satt inn en sklitakling helt nede ved dødlinja, som vanligvis ville sendt ham seilende inn mot veggen.

En stor trebit ble revet opp fra gulvet og trengte seg inn i 23-åringens høyre lyske - for deretter å fortsette helt opp til sentrale organer i mageregionen.

Den brasilianske avisa Globo har i dag laget en grafisk framstilling over hvordan trebiten kunne påføre ham de fatale skadene.

I grafikken er trebiten hele 45 centimeter lang, og ifølge legen Carlos Consalter besto den av to deler. Den største ser ut til å ha gjennomboret tarmsystemet. Dette påførte Costa store indre blødninger.

Selv om han var ved bevissthet og pratet både da han lå på gulvet i selve hallen, og da han ankom sykehuset, kunne selv ikke en fire timers lang operasjon redde livet hans.

- Kroppen hans ble alvorlig skadet av gulvplanken, som forårsaket alvorlige indre blødninger, sier lege Consalter.

I går ble Costa gravlagt i hjembyen Foz do Iguacu.

- Siden han var liten, har han svart «alt som har med fotball å gjøre» hver gang jeg har spurt hva han ønsker seg til bursdagen. Hele livet hans handlet om fotball. Han døde mens han gjorde det han elsket, sier moren.

En av spillerne på Palmeiras Jundiai - motstanderlaget til Costas klubb Guarupuava Sporting Athletic - sier han ikke umiddelbart oppfattet hva som hadde skjedd da 23-åringen ble liggende med store smerter.

- Da jeg kom nærmere og så hva som hadde skjedd følte jeg meg hjelpeløs, sier Carlinhos.

Radiokommentator Bedeu Fernandes, som har en fortid som futsaltrener, synes hele ulykken er uvirkelig.

- Jeg har aldri før i min tid som idrettsutøver og trener i denne sporten sett noe så meningsløst. Det er ufattelig at en trebit løsner fra gulvet, spidder kroppen til en utøver og dreper ham. Det er åpenbart at ingen kunne forutse at noe slikt kunne skje, men det var en forferdelig scene, sier han ifølge nyhetsbyrået DPA.