Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ufattelig at spillere kan oppføre seg på den måten

Arne Erlandsen vil aldri mer bruke midtstopper Kristian Flittie Onstad.

I KONFLIKT MED TRENEREN: Kristian Flittie Onstad havnet i krangel med trener Arne Erlandsen på lørdagens trening, og gikk tidlig i dusjen. Da han dagen etter fikk beskjed om at han var vraket fra startoppstillingen mot Bærum, forlot han spillermøtet og møtte heller ikke opp til kamp.  FOTO: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET
I KONFLIKT MED TRENEREN: Kristian Flittie Onstad havnet i krangel med trener Arne Erlandsen på lørdagens trening, og gikk tidlig i dusjen. Da han dagen etter fikk beskjed om at han var vraket fra startoppstillingen mot Bærum, forlot han spillermøtet og møtte heller ikke opp til kamp. FOTO: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET Vis mer

(Dagbladet): Så lenge Arne Erlandsen er trener for Ullensaker Kisa, kommer midtstopper Kristian Flittie Onstad aldri mer til å spille for klubben.

Det garanterer Erlandsen overfor Romerikes Blad i dag.

De to røk uklar under lørdagens trening, der Flittie Onstad ble så forbannet at han gikk av banen før tida. Under gårsdagens spillermøte, før kampen mot Bærum, fikk midtstopperen beskjed om at han var vraket fra startoppstillingen. Da forlot han møtet, og han møtte heller ikke opp til kampen.

Oppførselen får Erlandsen til å se rødt.

- Med bakgrunn i det han har gjort, er det selvsagt uaktuelt å bruke ham igjen i tida framover. Det er synd, for han har vært en bra spiller for oss i to og et halvt år. Men den slags oppførsel er helt uakseptabel, både for meg som trener og leder, men også med tanke på lojalitet overfor laget og medspillere. Det er ufattelig at spillere kan oppføre seg på den måten. Jeg har aldri opplevd noe sånt som trener før. Jeg må si at jeg ble paff selv da han reiste seg og gikk fra spillermøtet, sier Erlandsen til Dagbladet.

Hevder Erlandsen ble fysisk
Flittie Onstad hevder overfor Romerikes Blad at han hadde ryggdekning fra andre i klubben for å forlate spillermøtet. Han sier også at Erlandsen under treningen lørdag tråkket langt over streken.

- Vi hadde en faglig diskusjon. Da han fysisk grep tak i meg, synes jeg han gikk langt over streken og forlot treninga fem minutter før slutt, sier han til avisa.

Den påstanden får Erlandsen til å steile:

- Det faller på egen urimelighet. Jeg har 20 andre spillere som var vitne til det. At jeg på noen som helst måte var fysisk, det kan bare være i hans egen verden. Det er en vanlig måte å coache på, å geleide spillere inn i posisjon. Det har ikke noe med å være fysisk å gjøre. Jeg ble veldig overrasket da jeg leste det.

Han nekter også å tro at noen i klubbledelsen hadde gitt sin velsignelse til at Flittie Onstad kunne forlate spillermøtet da han ikke var på laget.

REAGERER KRAFTIG: Arne Erlandsen er rystet over påstandene fra Flittie Onstad, om at han fysisk ble konfrontert av treneren på lørdagens trening. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
REAGERER KRAFTIG: Arne Erlandsen er rystet over påstandene fra Flittie Onstad, om at han fysisk ble konfrontert av treneren på lørdagens trening. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Hvis noen har tatt en sånn avgjørelse er den totalt uakseptabel. Jeg kan ikke i mine villeste fantasier tro at det har skjedd, jeg håper og tror det også er fri diktning fra Kristians side, sier han.

- Gjorde ikke som jeg ba ham om
I Erlandsens versjon av hendelsesforløpet startet det hele på lørdagstreningen, da han terpet organisering og defensiv struktur med laget sitt.

Han følte imidlertid ikke at han fikk den riktige responsen fra Flittie Onstad.

- Vi ønsker at midtstopperne skal ligge tett, med god sideforskyvning, så vi har et komprimert lagledd. Jeg viser da hvor jeg ønsker at spillerne skal stå. Så var det mye «om og men» fra Kristians side, hvor jeg bestemmer meg for å bytte ham med en annen spiller. Da går han ut av banen og inn og skifter.

- Hva mener du med «om og men»?

- Jeg ønsker at spillerne skal stå i visse posisjoner når vi ikke har ballen, jeg har ganske klare retningslinjer på hvordan jeg ønsker det. Det viste seg vanskelig å få ham til å forstå viktigheten av å ligge tett og komprimert - han gjorde ikke som jeg ønsket han skulle gjøre, sier Erlandsen.

Han hevder at noe lignende har skjedd tidligere også, og at Flittie Onstad da har kommet tilbake i etterkant og bedt om unnskyldning. Det skjedde ikke denne gangen.

Nå sier han at det er for seint å rette opp skaden.

- Døra er stengt for godt.

- Fotballmessig har han prestert godt for Ull/Kisa, men oppførselen har ikke alltid vært like god. Jeg aksepterer ganske bredt spillernes forskjellige måter å være på, og jeg behandler heller ikke alle likt ut fra personlighet, kultur og status. Kristian har vært her i to og et halvt år, og har kanskje blitt særbehandlet i den grad at jeg muligens har tillatt mer enn jeg ville gjort med andre spillere. Det har jeg gjort fordi jeg kjenner Kristian som en hyggelig gutt med et bra fotballhode. Men dessverre greier han ikke ha et selvbilde som en proff fotballspiller skal ha, sier Erlandsen.

Onstad får munnkurv
Dagbladet har vært i kontakt med Kristian Flittie Onstad i dag, men bortsett fra å forsikre at han har alt sitt på det tørre, har han fått beskjed av daglig leder Cato Strømberg om å ikke kommentere saken overfor media.

Sportslig leder Øystein Slemdal er på vei i møte med Strømberg når Dagbladet ringer i 12-tida.

- Jeg var verken på treningen eller spillermøtet, så jeg vil ikke uttale meg ennå.

- Men stemmer det at Flittie Onstad hadde klarert avgjørelsen om å forlate spillermøtet med noen i klubbledelsen?

- Det var i hvert fall ikke klarert med meg, og heller ikke med daglig leder ut fra hva han sier til meg, sier Slemdal.

PS! Ullensaker Kisa slo Bærum 5-2 i går kveld.