- Ufattelig at vi ikke fikk straffe

Sveits fikk dommerhjelp mot Togo og tok et langt steg mot sluttspillet. Gi børspoeng!

Togo - Sveits 0-2

(Dagbladet.no): Takket være Tranquillo Barnettas uhyre viktige 2-0 scoring to minutter før full tid har Sveits initiativet i gruppe G.

For da Barnetta vakkert hamret inn ballen via stanga, sørget han samtidig for at sveitserne har ett mål bedre målforskjell enn Sør-Korea foran den siste kampen.Begge lagene står på fire poeng, og det betyr at uavgjort mot asiatene holder for at Sveits avanserer fra gruppa.

- 2-0 gir oss mer håp, for nå trenger vi ikke å vinne den neste kampen for enhver pris, sier Sveits-trener Koni Kuhn.

- Spillerne visste at vi måtte gi alt for å få en scoring til i sluttminuttene, legger han til.  

Frankrike har kniven på strupen, og bør helst slå Togo med mange mål i sin siste kamp for å unngå en ny VM-fiasko.

Sveits vant likevel ikke uten dramatikk.

Togo snytt

VIKTIG: Tranquillo Barnetta sørget for å gi Sveits et glimrende utgangspunkt til å gå videre fra gruppe G da han satte inn 2-0. Nå holder det med uavgjort mot Sør-Korea i den siste kampen.
VIKTIG: Tranquillo Barnetta sørget for å gi Sveits et glimrende utgangspunkt til å gå videre fra gruppe G da han satte inn 2-0. Nå holder det med uavgjort mot Sør-Korea i den siste kampen. Vis mer

Storscorer Alexander Frei sendte Sveits i ledelsen etter 17 minutter, men dessverre for Frei er det ikke scoringen hans omgangen vil bli husket for.

Det sørget dommer Carlos Amarilla for.

En Emmanuel Adebayor i storslag herjet nemlig med Sveits-forsvaret før pause, og stopperparet Philippe Senderos og Patrick Müller måtte flere ganger ty til ulovligheter for å stoppe ham.

To ganger kunne Amarilla dømt straffe til Togo:

• Først da Müller tok livtak på Adebayour inne i feltet. Adebayour fikk headet, men ble klart hindret.

• Så da Müller stakk ut foten og felte samme mann idet han var på vei igjennom. Taklingen lyste straffe lang vei, men kanskje ble dommeren i tvil av den teatralske måten Adebayor falt på. Men da skulle vel Adebayor hatt gult kort for filming - noe han ikke fikk.

- Sveits hadde ikke så mange sjanser. De utnyttet bare sjansene bedre enn oss. Men at vi ikke fikk straffe, var ufattelig, sier trener Otto Pfister.

- Enhver som ser reprisen vil komme til den konklusjonen, og jeg synes vi var uheldige med dømmingen. Vi kan ikke være fornøyde, men laget er her for å lære og jeg synes de ga publikum valuta for pengene, sier han.

- Ufattelig at vi ikke fikk straffe

Sveits overtok

Nils Johan Semb var nådeløs i sin karakteristikk av dommeren fra Paraguay:

- Det er rett og slett dårlig dømt. Det bør bli med denne kampen, mente Semb, mens Davy Wathne gikk hakket lenger da han antydet fordomsfull behandling av den tredje verden.

Togo produserte seks målsjanser de første 45 minuttene, og burde minst hatt uavgjort til pause.

I 2. omgang skiftet kampen karakter, og Sveits var nærmere å øke ledelsen enn Togo var utlikning. Både Frei og Barnetta hadde gode sjanser til å punktere kampen før Barnetta altså knallet inn det forløsende målet.

• Din mening: Vegrer dommere seg mot å gi straffe til mindre nasjoner?

<B>SNYTT:</B> Adebayor kunne fått straffe to ganger i første omgang. Han fikk ingenting. Her i duell med lagkamerat i Arsenal, Philippe Senderos.