UENIG I UTVISNINGEN: Tottenhams Gareth Bale mener Chris Foy burde latt være å vise ut Eden Hazard for sparket mot ballgutten. Foto: NTB/Scanpix
UENIG I UTVISNINGEN: Tottenhams Gareth Bale mener Chris Foy burde latt være å vise ut Eden Hazard for sparket mot ballgutten. Foto: NTB/ScanpixVis mer

- Ufattelig avgjørelse av dommeren

Dette mener stjernene om ballgutt-skandalen.

(Dagbladet): En teatralsk ballgutt som haler ut tiden og deretter blir sparket av en provosert Eden Hazard.

Det er dagens store «snakkis» i Fotball-Europa, og flere av stjernene har kastet seg inn i diskusjonen om hvem som størst grunn til å skjemmes over oppførselen sin.

Ballgutten identifiseres i dag som 17 år gamle Charlie Morgan, sønn av Swansea-direktør Martin Morgan, og før kampen varslet han på Twitter at målet var uthaling av tid. Men han hadde neppe regnet med å få Hazard utvist i samme slengen - trolig kan Chelsea-profilen vente seg fem kampers karantene for sparket.

Det kan igjen få betydning for tittelkampen i Premier League. Chelsea har ennå ikke gitt opp håpet om å hente inn Manchester United, og sir Alex Ferguson & co er neppe fornøyde med at Hazard går glipp av storkampen mot Manchester City 24. februar.

Under er noen av reaksjonene fra fotballpersonligheter og andre stjerner på gårsdagens hendelse på Liberty Stadium:

«Utrolig avgjørelse av dommeren å vise ut Hazard. Men gratulerer til Swansea. Hvem ville spådd en slik finale? (møter Bradford, journ.anm.)».
Gareth Bale, Tottenham

«Kan fortsatt ikke tro at han ble utvist for det, utrolig!! Du kan ikke sparke en ballgutt, men Hazard forsøkte bare å få ballen i spill igjen, det var ikke ondsinnet»
Robbie Savage, tidligere Premier League-spiller

«For en vits. Jeg sier ikke at Hazard ikke gjorde en feil, men jeg hater at en person som starter hele situasjonen deretter inntar offerrollen for en filleting.»
Michael Owen, Stoke

AMPERT: Flere av Swansea-spillerne ønsket å konfrontere Hazard etter sparket mot ballgutten. Foto:  REUTERS/Rebecca Naden
AMPERT: Flere av Swansea-spillerne ønsket å konfrontere Hazard etter sparket mot ballgutten. Foto: REUTERS/Rebecca Naden Vis mer

«Du kan ikke sparke ballgutten. Det er bare ikke rett, så jeg er enig med dommer Chris Foy i utvisningen!»
Phil Neville, Everton-kaptein

«Ballgutten fortjente det. Bra gjort, Hazard.»
Danny Care, engelsk rugbystjerne

«Ballgutten har fått beskjed om å gjøre det. Chelsea-spillerne skjønte hva som foregikk. Ballen går ut av spill, ballgutten lar den trille avgårde og tar seg god tid. Deretter legger han seg over ballen. Men du kan fortsatt ikke anerkjenne det Hazard gjør.»
Glenn Hoddle, tidligere landslagsstjerne

«Det er ikke jeg som bestemmer, men til alle dere som spør vil jeg svare at det er et korrekt rødt kort. Vi spillere setter uheldigvis dommerne i vanskelige situasjoner av og til.»
Rio Ferdinand, Manchester United

«Ballgutten blir liggende nede med skade... det neste blir vel at de gir spillerne en albue.»
Roberth Huth, Stoke

«Jeg har vært spiller selv, og kan forstå at han var frustrert. Pulsen er høy og noen ganger kan du si og gjøre ting, du overreagerer. Du ønsker at ballgutten skal gi deg ballen, men samtidig er det noen ting du aldri kan gjøre. Du kan ikke sparke ham. Det var en stor feil.»
Michael Laudrup, Swansea-manager

«Begge vet at de gjorde en feil. Han (ballgutten) drøyet tiden. Hazard ville ha ballen tilbake raskt og sparket. Begge gjorde feil, og innser det. Det er for seint å forandre på det nå. Vi vil håndtere dette internt»
Rafael Benitez, Chelsea-manager

«Jeg har størst problemer med ballgutten på 17 år, hyret inn av fotballklubben for å drøye tiden. Swansea bør også straffes, slik jeg ser det. Hazard vil bli skjelt ut for sin overreaksjon. Men som vanlig vil mediahysteriet sørge for at folket glemmer det virkelige overtrampet her. Hazards eneste forbrytelse er at han ikke sparket ham hardt nok...
Joey Barton, Marseille

LÅ NEDE: Ballgutt Charlie Morgan (17) ble liggende og vri seg, og måtte hjelpes på beina av Swanseas støtteapparat. Foto: (AP Photo/PA, Nick Potts)
LÅ NEDE: Ballgutt Charlie Morgan (17) ble liggende og vri seg, og måtte hjelpes på beina av Swanseas støtteapparat. Foto: (AP Photo/PA, Nick Potts) Vis mer