- Ufattelig fortjent at det er akkurat ham

Lagkameratene jublet om kapp.

DEN GJEVE REGNBUETRØYA: Sven Erik Bystrøms gullmedalje ble kronen på verket for det norske laget etter et perfekt gjennomført ritt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
DEN GJEVE REGNBUETRØYA: Sven Erik Bystrøms gullmedalje ble kronen på verket for det norske laget etter et perfekt gjennomført ritt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

PONFERRADA (procycling.no): Omfavnet av lagkameratene jublet Sven Erik Bystrøm for gull etter å ha gått alene de siste fem kilometerne.

Haugesunderen var forbausende rolig mens de fem andre på det norske laget omfavnet hverandre og jublet for 22-åringens gull.

- Det er ufattelig fortjent at det er akkurat ham. Han har slitt med å vinne i år, men alltid vært med i toppen. Det var bare ubeskrivelig å se ham juble foran oss, gliser samfylkingen Markus Hoelgaard til procycling.no i målområdet.

- Da jeg så ham angripe... Jeg var helt sprengt og ga alt for å bite meg fast mens han fløy opp bakken. Da forsto jeg at det kunne gå helt til topps, fortsetter Hoelgaard.

Sammen med Sindre Lunke hadde han hovedansvaret for å skjerme Sondre Holst Enger og ta hjelperytterrollen for de andre på laget i første del av rittet.

- Det var uventet! Det var så sinnssykt godt å se Bystrøm ta det. Helt vilt! utbryter Lunke like etter målgang.

Det norske laget dro nytte av at Australia dominerte rittet og villig tauet feltet for å samle det for deres håp Caleb Ewan.

Det resulterte i at alle seks kom inn blant de 32 beste. Ingen falt av feltet underveis, selv om det ble stadig mindre og mindre etter australiernes hardkjør.

Lagtaktikken satt perfekt gjennom samtlige 184 kilometer, og da Sondre Holst Enger slet med kramper i avslutningen, var det fritt fram for de andre på laget.

- Jeg skjønte ikke helt hva som skjedde. Bystrøm har jobbet hardt for dette, og det er så fortjent, smiler Holst Enger til procycling.no.

- Vi eier alle sammen, rett og slett, fortsetter han før han triller bort fra åstedet.

Åstedet hvor Norge skrev sykkelhistorie og dominerte avslutningen av et VM man aldri tidligere har sett maken til.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

STRÅLTE: Odd Christian Eiking (ryggen til), Markus Hoelgaard (nærmest) og Sindre Lunke var i ekstase etter at lagkameraten vant gullet for Norge. Foto: Tim De Waele, TDWSport.com
STRÅLTE: Odd Christian Eiking (ryggen til), Markus Hoelgaard (nærmest) og Sindre Lunke var i ekstase etter at lagkameraten vant gullet for Norge. Foto: Tim De Waele, TDWSport.com Vis mer