UFC

UFC-kvinnene raser

- Dette er definitivt et problem, sier UFC-profilen Montana De La Rosa (28) om de uheldige hendelsene.

UHELDIG: Kampsportutøveren Montana De La Rosas topp glir nesten av. Foto: Viaplay
UHELDIG: Kampsportutøveren Montana De La Rosas topp glir nesten av. Foto: Viaplay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ikke-sportslig trend, med negativt fortegn, har den siste tida dukket opp i Ultimate Fighting Championship (UFC).

For flere av UFCs kvinnelige utøvere reagerer på at tøyet de har på seg under kamp løsner - eller ikke sitter godt nok på.

Det har ført til en rekke uheldige episoder der litt for mye hud har blitt vist i det beryktede oktagonet - buret der utøverne møtes til dyst. En glipp skjedde seinest i slutten av februar, da Montana De La Rosa tapte for Tatiana Suarez.

Under kampen gikk sistnevnte for en nedtakning, og presset skuldra mot De La Rosas overkropp. Det førte til at toppen hennes ble dratt et stykke nedover, og en stor del av brystet hennes kom til syne.

Se bilde av hendelsen øverst i artikkelen.

- Dette er definitivt et klesproblem. Forhåpentligvis kan UFC og Venum (UFCs klessponsor) fikse dette, meldte De La Rosa på sosiale medier.

Avgjørende

Og bare ei uke før vekket enda en hendelse oppsikt, da Jéssica Andrade tapte for Erin Blanchfield. Under matchen gled Andrades topp opp.

- Brystet mitt bulte helt ut. Jeg mistet konsentrasjonen, og jeg glemte å kjempe tilbake. Jeg tenkte bare på brystet mitt. Da jeg etter hvert klarte å få puppen tilbake på plass igjen med den ene hånda, ble jeg dratt i bakken, forklarte den tidligere bantamvektsmesteren, som kort tid etter å ha blitt lagt i bakken tapte.

Under kan du se flere bilder fra episoder der flere av UFC-kvinnene i større eller mindre grad har blitt forstyrret etter at klærne deres har falt bort fra sin opprinnelige posisjon.

Raser

Etter et seks år langt samarbeid med Reebok, byttet UFC i april i fjor ut sportsutstyrsprodusenten til fordel for Venom.

I likhet med De La Rose og Andrade er flere misfornøyd med det skiftet. UFC-profilen Andrea Lee er blant dem.

- Folk skjønner ikke at disse Venum-sports-BH-ene er skikkelig dårlige, raser hun på Twitter.

DONALD-KUL: Polske Joanna Jedrzejczyk var forslått etter tapet mot Weili Zhang i tittelkampen i stråvekt i UFC. Foto: NTB Scanpix - Klipp: Per Ervland / Dagbladet TV Vis mer

Det skal legges til at kvinnene har mulighet til å bære ei T-skjorte over toppen under kamp.

UFC har hittil ikke kommentert kritikken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer