UFC-KLAR: Kenneth Bergh møter meksikanske Jorge Gonzalez. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet.
UFC-KLAR: Kenneth Bergh møter meksikanske Jorge Gonzalez. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet. Vis mer

UFC-motstander klar

Kenneth Bergh er snart klar for sin UFC-debut, og møter meksikanske Jorge Gonzalez.

Publisert

Kenneth Bergh (31) skal følge fotsporene til Jack Hermansson, Emil Meek, Dan Evensen, John Olav Einemo og Simeon Thoresen når han debuterer for MMA-giganten UFC 15. juli.

I dag ble også hans motstander klar. Bergh møter meksikanske Jorge Gonzalez, som også gjør sin UFC-debut denne måneden. Nordmannen mener dette er en god match.

- Jeg liker denne oppsettingen godt. Det er en solid debut mot en erfaren motstander, med god statistikk, sier Bergh til Dagbladet.

Nordmannen mener at han har en fordel inn mot kampen.

- Det at jeg skulle møtt ham tidligere gjør at jeg og teamet mitt er kjent med ham og stilen hans. Jeg er forberedt på tre tøffe runder, sier Bergh.

BRA IGJEN: UFC-utøveren Joanna Jedrzejczyk begynner endelig å få sitt normale ansikt tilbake etter skrekkscenene fra tidligere i vår. Video: Rødt Kort. Vis mer

- Enormt

Proffkarrieren til 31-åringen har etter hvert blitt preget av venting på UFC-debuten. Men i sin foreløpige siste kamp, viste han hvorfor han er klar for UFC. Der ga han David Marcina juling, og vant ved hjelp av knockout etter 21 sekunder.

- UFC har et annet kaliber av motstandere, men det er det som gjør sporten så fantastisk - det å faktisk måtte slåss for en seier og være villig til å krige for hver centimeter. Det er innstillingen min, forteller Bergh.

Selv om han er glad for å endelig få sin UFC-debut, har han nå fullt fokus på å slå Gonzalez.

- Dette er noe jeg har brukt hele karrieren min på å oppnå og det er naturligvis enormt. Men når det er sagt, så er det eneste målet og det eneste jeg bryr meg om akkurat nå, er seier i matchen mot Gonzalez, sier MMA-fighteren.

Bergh blir den første nordmannen som deltar i vektklassen lett tungvekt-klassen.

- Jeg følger en linje med store atleter i John Olav Einemo, Simeon Thoresen, Emil Meek og Jack Hermansson i UFC. Å representere Norge og vektklassen er noe jeg gjør med stor glede og stolthet, sier nordmannen.

Dopingdrama hos motstander

Selv om ting har tydet på at han får sin UFC-debut før eller seinere, skjedde ting plutselig veldig fort.

- Jeg tok kampen på veldig kort varsel, og etter legesjekker og liknende, dro jeg rett til London. Der fikk jeg påfølgende covid-tester og var i karantene i 48 timer før det var videre til Abu Dhabi med samme karantenetid og testing. Det har naturligvis begrenset treningsmulighetene, men man tilpasser seg og gjør det beste ut av situasjonen, forteller Bergh.

Han har fått smaken av UFC tidligere. I juli i 2019 møtte han Antonio Trocóli i «Dana White's Contender Series», der han i utgangspunktet gikk på et tap. Men etter kampen viste det seg at Trocóli ble dopingtatt, og dermed ble seieren til Trocóli annullert.

- Jeg hadde min karrieres aller verste prestasjon etter to år på sidelinja, og jeg røk på et tap mot en motstander jeg aldri skulle tapt mot.

- Jeg skulle ønske at han ikke ble utestengt, så jeg kunne møtt ham i neste match og fått visket ut en vond smak i munnen jeg aldri blir kvitt. Steroider eller ikke, den matchen taper jeg ikke igjen. Den kvelden var 100 prosent min feil - det var ikke Trocólis steroider som sto for utfallet, fortsetter Bergh.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer