Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Conor McGregor legger opp

UFC-stjernas sjokkbeskjed

Conor McGregor melder at han legger opp. Det hele kan være et forsøk på å få kjøpe seg inn i verdens største MMA-organisasjon.

CONOR MCGREGOR: Etter å ha opplevd dalende sportslig suksess de to siste årene offentliggjør iren i dag at han legger hanskene på hylla. Foto/Video: NTB Scanpix/CNN. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meldinga kommer fra 30-åringen selv via Twitter grytidlig tirsdag morgen.

- Hei dere, en kjapp beskjed: Jeg har bestemt meg for å trekke meg fra idretten kjent som mixed martial arts, skriver McGregor.

Han legger videre til at han ønsker alle sine kollegaer lykke til videre.

Det spekuleres i at det hele er et stunt for å få eier og UFC-president Dana White med på å gi McGregor eierandeler i verdens største MMA-organisasjon. Iren har flere ganger uttalt at han krever å bli en av medeierne for å selv gjøre comeback i buret.

Da McGregor gikk kamp i bokseringen mot ubeseirede Floyd Mayweather i august i 2017, var hans eget selskap «McGregor Sports & Entertainment» en av promotørene.

Dette skal ha gitt tobarnsfaren mersmak.

I høst kom han også med sitt eget whiskeymerke, «Proper Twelve». Det meste av det siste året har gått med til å promotere dette.

KNUSER RUTER: Her går Conor McGregor fullstendig amok etter et pressetreff i Brooklyn, New York. Han skal nå ha meldt seg selv for politiet, etter å ha vært etterlyst. Video: CNN Les hele saken her: https://goo.gl/6LqKnr Vis mer

Ikke første gang

Dette er heller ikke første gang MMA-stjerna kommer med en slik beskjed. Det samme gjorde han i 2016, da han kort tid seinere annonserte at han ikke ville legge opp.

Bare måneder etter kom han tilbake i oktagonen og beseiret Nate Diaz i weltervektklassen, etter å ha tapt for amerikaneren tidligere samme år. Et tredje møte mellom de to har flere ganger blitt skissert, og er nærmest et krav fra MMA-fansen.

En som imidlertid ser ut til å ta meldingene om ta McGregor legger opp på alvor, er UFC-president Dana White. I en pressemelding, via MMA-journalisten Brett Okamoto, tirsdag morgen skriver han dette:

- Han har mer enn nok penger til å legge opp, og whiskeyen hans gjør det veldig bra. Det gir mening, og om jeg var ham ville jeg lagt opp jeg også. Han legger opp fra å slåss, men ikke fra å jobbe. Jeg er sikker på at han har mange ting på gang.

- Det har vært så gøy å se ham. Han har oppnådd utrolige ting i sporten. Jeg er glad på hans vegne ,og jeg gleder meg til å se ham være like suksessfull utenfor oktagonen som han var i den, skriver White.

McGregor gikk 25 profesjonelle MMA-kamper i sin karriere, 21 va dem seire. i organisasjonen UFC ble det elleve kamper, hvor av ni av dem endte med seire.

- Arrestert to ganger på ett år

ARRESTERT: Her er bildet Miami-politiet tok av iren etter arrestasjonen for to uker siden. Foto: NTB/Scanpix
ARRESTERT: Her er bildet Miami-politiet tok av iren etter arrestasjonen for to uker siden. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

I fjor høst havnet han i en av de største skandalene i sportens historie, da det plutselig utspilte seg et masseslagsmål etter kamp mot Khabib Nurmagomedov, en kamp McGregor forøvrig tapte og som nå ser ut til å bli hans siste.

Så sent som for to uker siden ble han også arrestert i Miami for å ha angrepet og knust telefonen til en fan.

Fem timer senere ble den irske superstjernen løslatt mot en kausjon på omlag 120 000 norske kroner.

Dette var andre gangen på bare et år at 30-åringen ble arrestert. I april i fjor ble han pågrepet av politiet i Brooklyn i New York etter å ha angrepet en buss full av UFC-utøvere med en tralle.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!