I RETTEN: Conor McGregor på vei ut av rettsalen etter at han sa seg skyldig i en av tiltalene ført mot ham. Foto: REUTERS/Eduardo Munoz/NTB Scanpix
I RETTEN: Conor McGregor på vei ut av rettsalen etter at han sa seg skyldig i en av tiltalene ført mot ham. Foto: REUTERS/Eduardo Munoz/NTB ScanpixVis mer

Conor McGregor ilagt samfunnstjeneste og bot

UFC-stjernen sa seg skyldig - slipper fengsel etter å ha klikket fullstendig

Conor McGregor får samfunnstjeneste og en klekkelig bot etter å ha gått til angrep på en buss med andre UFC-utøvere i april.

Conor McGregor er dømt til fem dagers samfunnstjeneste etter at han sa seg skyldig i å ha forstyrret ro og orden i forkant av UFC 223 i Brooklyn i april.

McGregor slipper dermed unna fengselsstraff, noe han risikerte om han ikke hadde inngått en avtale med påtalemyndigheten, skriver Sky News.

I tillegg til samfunnstjenesten har McGregor sagt seg villig til å gå på sinnemestringskurs og han må betale for skader gjort på gjenstander under hendelsen.

Gikk amok

Verdens største MMA-stjerne klikket helt i garasjeanlegget til et hotell i New York i forbindelse med promoteringen av UFC 223 og sammen med sitt entourage angrep han en minibuss hvor blant annet en av hans argeste konkurrenter, den ubeseirede Khabib Nurmagomedov befant seg.

- Dette er den mest motbydelige hendelsen som noensinne har rammet selskapet, sa UFC-president, Dana White til nettstedet MMAJunkie om hendelsen den gangen.

KNUSER RUTER: Her går Conor McGregor fullstendig amok etter et pressetreff i Brooklyn, New York. Han skal nå ha meldt seg selv for politiet, etter å ha vært etterlyst. Video: CNN Les hele saken her: https://goo.gl/6LqKnr Vis mer

Planlagt stunt?

McGregor har ikke ønsket å møte russeren i ringen ennå hvor russeren har vunnet alle sine 25 MMA-kamper. Han debuterte i UFC i 2012 og har feid all motstand unna.

McGregor, som ikke har gått en MMA-kamp siden november 2016, mistet sitt tittelbelte i lettvekt som Nurmagomedov i stedet skulle slåss for mot amerikaneren Max Holloway.

Dette skal tilsynelatende ha gjort McGregor lynende forbanna. Men mange spør om det er hele historien.

- Conor McGregor har aldri brydd seg om sitt omdømme. Han bryr seg bare om penger. At han slengte en tralle og knuste et vindu på en buss kan vokse til å bli tidenes pengemaskin, sier MMA-ekspert David Garcia til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Tenk deg følgende scenario. Conor McGregor møter Khabib Nurmagomedov i tittelkamp i Russland. Etter skandalen med bussen vil dette bli tidenes største hype inn mot en MMA-kamp. Den kommer til å bli historiens største pay pr. view-kamp. Alle må se den, sa Garcia til Dagbladet i april.

Nå har McGregor sagt seg skyldig i en av tiltalene etter hendelsen. Ryktene går fortsatt sterkt om at et oppgjør mellom Nurmagomedov og McGregor er nært forestående.

Tidligere denne måneden gikk UFC-president Dana White ut og benektet at de i øyeblikket jobbet for å få plass en kamp, men med McGregor fri for større etterfølgelse vil trolig diskusjonene tas opp på ny.