Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hoppuka

- Ufint å gjøre

Bjørn Einar Romøren (38) med humoristisk melding på sosiale medier. Sier til Dagbladet at han takker hopperne «fra hele sitt hjerte».

PÅ SLOTTET: Bjørn Einar Romøren og kona Martine Rensøy Romøren var gjester på slottet i november, da Slovenias president Borut Pahor var på besøk. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅ SLOTTET: Bjørn Einar Romøren og kona Martine Rensøy Romøren var gjester på slottet i november, da Slovenias president Borut Pahor var på besøk. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

INNSBRUCK (Dagbladet): - Denne seieren er til Bjørn Einar Romøren! Det sa Marius Lindvik (21) etter at han gikk til topps i det tredje rennet i Hoppuka lørdag.

I Innsbruck hoppet alle de norske deltakerne med budskapet «Stay strong Bjørn». Det var en hilsen og gest til Romøren som kjemper mot kreften.

image: - Ufint å gjøre

Gesten skal ha kommet overraskende på 38-åringen. Han fulgte rennet fra sykehuset hjemme i Norge sammen med rettighetshaver TV 2. Den tidligere verdensrekordholderen klarte ikke å holde tårene tilbake, noe han kommenterte på Instagram lørdag kveld:

- Marius Lindvik sin seier ville vært rørende i seg selv. Men når hele laget sender en sånn hilsen, blir det NM i grining, skriver han.

- Ufint å gjøre det når de vet at TV 2-sporten sitter og filmer. Men det lever jeg godt med.

Støtteerklæringen ble oppdaget da Johann André Forfang hoppet i første omgang.

- Jeg får mye støtte, sier Romøren med tårer i øynene.

TANGERTE REKORD: Marius Lindvik (21) vant Nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirschen, verdens mest berømte hopprenn. Han tangerte bakkerekorden i første omgang. Video: NRK Vis mer

En etter en snakket hopperne om hopprofilen som nå er sykmeldt som markedssjef i Norges Skiforbund. Det var i sommer at det ble kjent at han hadde fått en ondartet svulst i hofta. Han har vært gjennom 13 cellegiftskurer.

Romøren har holdt kontakten med hopperne under Hoppuka. Men lørdag ble det rett og slett overveldende. I en tekstmelding til Dagbladet skriver han:

- Det var fantastisk rørende. Jeg vet både gutta og jentene heier på meg, like mye som jeg heier på dem!

Om seansen med TV 2 sier han med humoren som har kjennetegnet ham i alle år:

- Selvfølgelig lurte de inn et kamera, så bolletrynet fikk meldt seg på NM i grining. Men jeg tar den, og takker hele gjengen fra hele mitt hjerte.

Trener Alexander Stöckl forklarer hvorfor hopperne gjorde som de gjorde:

- Vi ønsker å sende Bjørn Einar vår energi, sånn at han kommer seg gjennom den tyngste perioden i livet sitt.

Stöckl fortsetter:

- Det er tøft. Han har gode faser og han har dårlige faser. Det er en kamp. Og han er en av oss. Han er i hoppfamilien. Vi håper på det beste.

- Vi snakket mye om å få disse merkene («Stay strong Bjørn») da vi kom til Innsbruck. Vi savner å ha med Bjørn Einar på tur, sier Daniel-André Tande.

- Nettopp fordi vi skulle hoppe med merket, hadde vi ekstra lyst til å gjøre det godt i dag.

Hoppuka avsluttes med renn i Bischofshofen mandag.

NORSK GLEDE: Alexander Stöckl gratulerer Marius Lindvik med seieren i Innsbruck. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
NORSK GLEDE: Alexander Stöckl gratulerer Marius Lindvik med seieren i Innsbruck. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer