- Uflaks

MASPALOMAS (Dagbladet): Rosenborg- PSV Eindhoven 2-3. - Målet var åpent, jeg hadde ikke tid til to berøringer og så skulle jeg ta ballen hæl'n, sier John Carew. Men hælen traff aldri ballen og slik døde Rosenborg i finalen. 28 sekunder før slutt.

- Andreomgangen er bra, men vi er for ujevne, sier Nils Arne Eggen.

- Og så skulle vi scoret flere mål.

- Bare uflaks, sier John Carew.

- I denne kampen hadde jeg mange muligheter. Men ballen ville ikke inn og det irriterer meg. Uten at det er viktig.

Svak dommer

Rosenborg var to bak ved pause etter dårlig forsvarspill og nederlandsk banan-flaks. Christer Basma må ta skylda for at Joonas Kolkka fikk slå den drepende 45 graders pasningen fra dødlinja og ut til Arnold Brugginks sikre skuddfot, og den andre - ja, den gikk i banen til den bøyde frukten fordi et RBK-bein var sist på Mark van Bommels skudd. Og det var greit nok det, for Rosenborg hadde ikke mye ut over Ørjan Berg.

Som mot Duisburg manglet førsteomgangen stort sett alt det Rosenborg har i sko og hoder.

Roar Strand gjorde kamp av det igjen med redusering fra 18 meter. Og det burde blitt likt da han som skal legge opp, men som i går kveld kom inn for en av de (Morten Knutsen) han ikke har diett-lyst til å ta opp kampen mot, Mini, ble felt i et gjennombrudd fra venstre. Men senor Martel dømte svakere enn 40% og overså hele greia.

Dereks finter

Like greit det, for Mini, som har sluttet å være sur, hadde mer.

Og det kom gjennom en strøken frispilling til Jan Derek Sørensen. Som fintet en gang, og en gang til, før han dæljet ballen i mål.

- Artig, sier Mini til Dagbladet.

- Men jeg skulle jo hatt straffespark. Og enda verre blir det når dommeren sto der og så på. Men sånn er det.

- God Mini

Mini spilte den omgangen han fikk som om han hadde bestemt seg for to nye år i Rosenborg. Det var ikke en med pensjonistanker som satte fart i trøndernes venstrekant. Men noe snakk om å ombestemme seg - sjøl på fleip for å gjøre litt ekstra ut av kvelden - ville han ikke være med på.

- Jeg kunne jo sagt at jeg spiller tida ut, for så å si at jeg har ombestemt meg i neste uke. Men - det hadde blitt for dumt, sier Mini.

Og hva sier Eggen? Jo:

- Han Mini er god han. Og det har jeg sagt mange ganger.