Uflaksen fortsetter for OL-utøvere: Frastjålet laptop og utstyr

Den australske OL-troppen kaller fredagens tyveri «bekymringsverdig».

REAGERER: Den australske OL-troppen hevder å ha blitt frastjålet en laptop og lagtrøyer da bygninger i OL-landsbyen i Rio de Janeiro ble evakuert på grunn av en mindre brann. Kitty Chiller (i gult), som leder den australske OL-delegasjonen, mener sikkerheten i OL-landsbyen tilsynelatende er blitt bedre, men kaller fredagens tyveri «bekymringsverdig». Foto: REUTERS/Rickey Rogers/NTB Scanpix
REAGERER: Den australske OL-troppen hevder å ha blitt frastjålet en laptop og lagtrøyer da bygninger i OL-landsbyen i Rio de Janeiro ble evakuert på grunn av en mindre brann. Kitty Chiller (i gult), som leder den australske OL-delegasjonen, mener sikkerheten i OL-landsbyen tilsynelatende er blitt bedre, men kaller fredagens tyveri «bekymringsverdig». Foto: REUTERS/Rickey Rogers/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den australske OL-troppen hevder å ha blitt frastjålet en laptop og lagtrøyer da bygninger i OL-landsbyen i Rio de Janeiro ble evakuert på grunn av en mindre brann.

I tillegg til tyveriet var annet utstyr gjennomgått, men etterlatt i bygningen, sier Kitty Chiller, som leder den australske OL-delegasjonen. Hun mener sikkerheten i OL-landsbyen tilsynelatende er blitt bedre, men kaller fredagens tyveri «bekymringsverdig».

- Det er 15.000 senger i OL-landsbyen, og mange personer går rundt her. Jeg beskylder ingen, men det er mange ikke-akkrediterte renholdere, reparatører og andre arbeidere som går rundt i landsbyen. Tyverier vil dessverre være uunngåelig, sier Chiller.

Tre eller fire av de stjålne trøyene var langermede plagg som er laget for å beskytte mot myggstikk. Mange utøvere frykter å bli stukket av mygg som bærer det mye omtalte zikaviruset.

Sikkerhet og zika er blant mange store utfordringene OL-arrangøren Brasil har måttet kjempe mot i forkant av sommerlekene. Blant de andre problemer er vannforurensning og dårlig billettsalg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer