Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uflaksen fortsetter: Henrik Kristoffersen utslått før finaleomgangen

I årets nest siste slalåmrenn.

UTE AV DANSEN: Henrik Kristoffersen hadde et fall og en gal portpassering på søndag, og kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UTE AV DANSEN: Henrik Kristoffersen hadde et fall og en gal portpassering på søndag, og kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Uhellene og uflaksen fortsetter for Henrik Kristoffersen. Etter et fall og en gal portpassering søndag, får han ikke kjøre finaleomgangen i Kranjska Gora.

Han var uheldig høyt opp i traseen, skled ned på siden, misset en port og måtte tråkke seg opp igjen for å komme på riktig spor. Det tapte han så mye på at han var sjanseløs på å få kjøre annenomgangen.

I mål var han nesten fem sekunder bak italieneren Stefano Gross som ledet da Kristoffersen kom til mål fra startnummer tre.

I VM i St. Moritz som ble avsluttet 19. februar, ble det to sure fjerdeplasser på Kristoffersen i både storslalåm og slalåm, og det virker som om uhellene og uflaksen fortsetter å forfølge ham.

Nå gjenstår det bare ett slalåmrenn igjen denne sesongen, og det er verdenscupfinalen i amerikanske Aspen. Der skal Kristoffersen også kjøre storslalåm.

Etter at Kristoffersen var uheldig, kjørte Leif Kristian Haugen inn til 14.-plass og er best av de norske løperne etter første omgang i "norskebakken" i Slovenia.

Han er 2,99 sekunder bak Gross etter første omgang. Jonathan Nordbotten på plassen bak er 3,08 sekunder bak. Sebastian Foss-Solevåg ligger også an til å få kjøre finaleomgangen.

Bak Gross på liten etter at første omgang er kjørt ligger østerrikerne Michael Matt, Marcel Hirscher og Marco Schwarz.

Hirscher som sikret seg både seieren i stårslalåmcupen og totalcupen lørdag, innrømmet at han ikke var helt i 100 på grunn av litt dårlig søvn og mange følelser etter lørdagens triumfer. Han vant verdenscupen for sjette gang på rad.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media