Uflaksen fortsetter: Henrik Kristoffersen utslått før finaleomgangen

I årets nest siste slalåmrenn.

UTE AV DANSEN: Henrik Kristoffersen hadde et fall og en gal portpassering på søndag, og kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UTE AV DANSEN: Henrik Kristoffersen hadde et fall og en gal portpassering på søndag, og kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Uhellene og uflaksen fortsetter for Henrik Kristoffersen. Etter et fall og en gal portpassering søndag, får han ikke kjøre finaleomgangen i Kranjska Gora.

Han var uheldig høyt opp i traseen, skled ned på siden, misset en port og måtte tråkke seg opp igjen for å komme på riktig spor. Det tapte han så mye på at han var sjanseløs på å få kjøre annenomgangen.

I mål var han nesten fem sekunder bak italieneren Stefano Gross som ledet da Kristoffersen kom til mål fra startnummer tre.

I VM i St. Moritz som ble avsluttet 19. februar, ble det to sure fjerdeplasser på Kristoffersen i både storslalåm og slalåm, og det virker som om uhellene og uflaksen fortsetter å forfølge ham.

Nå gjenstår det bare ett slalåmrenn igjen denne sesongen, og det er verdenscupfinalen i amerikanske Aspen. Der skal Kristoffersen også kjøre storslalåm.

Etter at Kristoffersen var uheldig, kjørte Leif Kristian Haugen inn til 14.-plass og er best av de norske løperne etter første omgang i "norskebakken" i Slovenia.

Han er 2,99 sekunder bak Gross etter første omgang. Jonathan Nordbotten på plassen bak er 3,08 sekunder bak. Sebastian Foss-Solevåg ligger også an til å få kjøre finaleomgangen.

Bak Gross på liten etter at første omgang er kjørt ligger østerrikerne Michael Matt, Marcel Hirscher og Marco Schwarz.

Hirscher som sikret seg både seieren i stårslalåmcupen og totalcupen lørdag, innrømmet at han ikke var helt i 100 på grunn av litt dårlig søvn og mange følelser etter lørdagens triumfer. Han vant verdenscupen for sjette gang på rad.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer