Uflaksen sist gir ekstra gass med Feseth Lynet

Kusk Rune Wiig kusker Jærvsøfaks-sønnene Nils og Lynet med Feseth til fornavn i V75 på Klosterskogen lørdag. Brødrene kan ta dobbeltseier.

Feseth Nils har radet opp seirer i Bergen og skal møte blant andre en annen kapasitetshest, nemlig Valle Sprinten i V75-1/V5-3.

- Feseth Nils har gått fine løp i Bergen og har imponert. Han møter bedre hester enn han har gjort, men han holder sin flotte form og bør ha en god vinnersjanse om vi kommer inn i løpet fra tillegg, sier kusk Rune Wiig til dagbladet.no om hesten som står med stolpe i raden (fem seirer på rad), tatt på hjemmebanen i Bergen.

Tøffing mot sjef

- Feseth Lynet feilet i mål sist. Han var litt uheldig, da jeg passet for mye på hesten i rygg. Galoppen kom av at jeg holdt i ham istedenfor å la ham gå unna. Et speedoppgjør er ingen fordel for ham. Han er best med jevnt, hardt tempo underveis. Han støter på Sjefsbrunen og et par andre gode, men jeg synes i alle fall at han er trippelaktuell. Han skal regnes i fremste rekke, sier Forus-championen Rune Wiig.

- Du kusker Star Delight i V75-7 også. Han har vært god i regi av Kjell Teigen. Hvorfor ble han flyttet?

- Han fungerte ikke i travet for meg, og da valgte vi å flytte ham til Kjell som har fått fin sving på ham. Han har vært bra i ny regi. Distansen er bare en fordel. Det er 20 meter tillegg og gode hester i mot, men jeg synes han har kapasitet til å være med å kjempe i toppen.

- Jeg synes jeg har tre fine seierssjanser, sier Rune Wiig.

Vil ut av banen

KAN SLÅ STORFAVORITTEN. Feseth Lynet er i toppform. Kusk Rune Wiig tror på seier, og at han kan slå storfavoritten i V75-2. Foto: HESTEGUIDEN.COM
KAN SLÅ STORFAVORITTEN. Feseth Lynet er i toppform. Kusk Rune Wiig tror på seier, og at han kan slå storfavoritten i V75-2. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

Valle Sprinten i V75-1/V5-3 pleier å være ganske usikker, og trener Kjell Teigen stoler aldri hundre prosent på den viltre krabaten.

- Han har en lei tendens til å ville ut av banen i utgangen til hesteringen. Han vil helst ikke videre forbi den. Holder han seg bare på beina, vinner han dette løpet. Ingen rører en feilfri Valle Sprinten i V75-1, varsler Kjell Teigen i kjent stil.

Utkjøringen til stallområdet på Klosterskogen er der oppløpet starter.

Star Delight kan legge på til sin tredje strake seier i V75-7 i regi Kjell Teigen lørdag.

- Star Delight har travet noen veldig fine løp. Han var muskeløm da han kom og er blitt behandlet. Det er en hest med meget stor kapasitet. Han skal regnes i toppen, om han kommer sånn noenlunde inn i løpet. Han tåler å gjøre grovjobben selv. Han har sett veldig fin ut i trening.

- Men det er nok Valle Sprinten som har den beste vinnersjansen av mine to lørdag, røper Kjell Teigen.

FAVORITT I FARE. Valle Sprinten er en raring, som helst vil ut i stallområdet på Klosterskogen før oppløpet begynner.