Petter Northug overtrent:

Uforklarlig svikt: Alle vil ha Petter tilbake

Norges største gullfavoritt får forberede seg til Lahti-VM som han selv vil.

IKKE BARE FANSENS HELT: Alle i langrennsmiljøet vil ha Petter Northug tilbake i form. Her fra vinterens første mislykkete konkurranse under åpningsrennet på Beitostølen FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet.
IKKE BARE FANSENS HELT: Alle i langrennsmiljøet vil ha Petter Northug tilbake i form. Her fra vinterens første mislykkete konkurranse under åpningsrennet på Beitostølen FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NÅR Petter Northug drar på besøk til Snåsamannen, er det et tegn på det uforklarlige i den regjerende verdensmesterens totale formsvikt. Vel har han besøkt familievennen Joralf Gjerstad ganske ofte de siste årene, men samtidig har få i sporten vært så nøyaktig kunnskapsbasert på å stille inn egen form til akkurat riktig tidspunkt:

  • Rekken av OL -og VM-triumfer viser mest av alt en skiløper med forbløffende god sportslig kontroll midt i et PR-kjør eller privatliv som ikke alltid har signalisert det samme.

Nå blinker det gult siden Petter fortsatt hviler mens konkurrentene går videre i verdenscupen i Frankrike denne helgen, men slikt trøbbel har altså en sterk historie for å løse seg. Bare fiaskoen i Sotsji-OL står som unntaket gjennom de ti siste sesongene.

Det nye er at absolutt alle uten baktanker ønsker Petter Northug tilbake i maksimalt god VM-form.

FOR der formen hans for noen år siden ble en markør på det anstrengte forholdet mellom behovet for et sterkt, samlet landslag og Petters privat COOP-butikk, er dette markeringsbehovet nå forsvunnet på begge sider. Kanskje vil evalueringen etter denne formsvikten fortelle at tegnene på feiltrening burde vært oppdaget tidligere, men det er i så fall til å rette på:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer