Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uforståelig avgjørelse i Carlsen-match:- Kramnik virker dirrende nervøs

Carlsen er ett parti unna nytt VM-gull.

 TOK IKK SJANSEN:  I stedet for å gå for seieren totalt, valgte Vladimir Kramnik å ta en lynrask remis mot Magnus Carlsen. Foto: NTB Scanpix
TOK IKK SJANSEN: I stedet for å gå for seieren totalt, valgte Vladimir Kramnik å ta en lynrask remis mot Magnus Carlsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Magnus Carlsen er nære å befeste sin posisjon som verdens beste sjakkspiller.

Med ett parti igjen skal det et under til for at den norske verdensmesteren ikke sikrer VM-gullet i hurtigsjakk.

Etter den sterke snuoperasjonen mot Vassilij Ivantsjuk i mandagens andre parti (Carlsen spilte mot Sergei Zjigalko i første), var nordmannen i en solid ledelse med ti poeng etter tolv av femten partier var spilt.

 SOLID:  Magnus Carlsen er å nære å sikre seg  VM-tittelen i hurtigsjakk.Han kan også ta en ny tittel i lynsjakk seinere denne uka.Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SOLID: Magnus Carlsen er å nære å sikre seg VM-tittelen i hurtigsjakk.Han kan også ta en ny tittel i lynsjakk seinere denne uka.Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Dermed lå han an til å forsvare VM-tittelen han vant i Dubai i fjor sommer, eller som manager Espen Agdestein sa til Dagbladet før mesterskapet:

- Jeg ville ikke si det er å forsvare på grunn av det store og tøffe feltet. Det er å vinne den på nytt.

Sto løpet ut I neste parti ventet Leinier Domnguez med svarte brikker - og det endte med en rask remis. Med to gjenstående partier var det en optimistisk Carlsen som sa følgende til NRK, vel vitende om at det var ett poeng ned til nærmeste konkurrent - Jan Nepomnjatsjij:

- Blir det en seier til er det garantert i boks.

Men også to remis ville mest sannsynlig være bra nok for Carlsen.

- Hodeløs remis Neste motstander var Vladimir Kramnik, og igjen endte partiet med et lynraskt remis. Det var tydelig Carlsen kjempefornøyd med. Den norske verdenseneren smilte fra øret til øret da han gikk ut av lokalet.

Dagbladets sjakkekspert. Einar Gausel, har følgende å si om at Kramnik ikke tok sjansen når han kunne kjempe om seieren totalt i VM med seier mot Carlsen:

- Kramnik, som den kyllingen han er, spilte uambisiøst med svart. Akkurat i denne situasjonen måtte Kramnik ta en sjanse for å vinne, men han turte ikke. Han virker dirrende nervøs, han er livredd Carlsen, sier Gausel.

Det skal skje mye rart nå for at Carlsen ikke vinner totalt. Jan Nepomnjatsjij spilte remis i sitt 14.parti og ligger ett poeng bak Carlsen sammen Radjabov.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!