Real Madrid til Champions League-finale

Uforståelig, komisk og trist. Øyeblikket som ødela alt for Bayern München

Bayern-keeper Sven Ulreich kommer neppe til å sove i natt. En vanvittig tabbe kostet ham og Bayern München avansement i Champions League.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Real Madrid - Bayern München 2-2 (4-3 sammenlagt)

(Dagbladet): Det er noen ting man rett og slett bare ikke kan/bør/skal gjøre her i livet.

En av dem er å forære Real Madrid mål og forvente å gå videre til Champions League-finale.

Det var nettopp det Corentin Tolisso og Bayern-keeper Sven Ulreich gjorde i kveldens semifinale. I en jevnspilt og åpen kamp, var det de uforståelige sekundene de to delte hovedrollen i som står igjen som øyeblikket som forandret alt.

På stillingen 1-1 (3-2 sammenlagt), lempet Tolisso en pasning tilbake i egen 16-meter i blinde. Ballen rullet mot Ulreich, men det virket som keeperen hadde glemt at han ikke kunne plukke «pasningen» fra egen spiller med hendene. Dermed endte han med å skli forbi ballen og gi Benzema den på blank kasse.

Det var like uforståelig som det var komisk og trist å se.

Og nok til å sende Bayern München ut av Champions League. Nå møter Real Madrid enten Liverpool eller Roma i finalen 26. mai.

- Bayern slår egentlig ut seg selv i dag. De gjorde to gedigne tabber, sa fotballekspert og tidligere landslagskaptein Rune Bratseth i Viasats studio.

- Jeg er stolt. Vi viser hjerte og lidenskap. Det kostet mye, men vi visste at vi kunne greie det. Nå håper vi å avslutte jobben i Kiev, sier Sergio Ramos i et intervju vist på Viasat.

INNSER FEILEN: Sven Ulreich kan bare se at Karim Benzema legger på til 2-1 for hjemmelaget. Foto: NTB Scanpix
INNSER FEILEN: Sven Ulreich kan bare se at Karim Benzema legger på til 2-1 for hjemmelaget. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tidlig drama

Real Madrid hadde et godt utgangspunkt før kveldens returoppgjør. Bayern München sløste med sjansene i det første oppgjøret, og lå under 1–2 i bagasjen til Madrid.

Dermed måtte de score minst to mål for å ha mulighet til å gå videre. Ikke akkurat lystig når du skal møte et av verdens beste lag. Lystigere blir det ikke av at Real Madrid har vært helt uovervinnelige på Santiago Bernabéu i Champions League de siste åra.

I en statistikk Viasat viste før kveldens kamp, kom det fram at laget har spilt avgjørende CL-kamper 7 ganger på hjemmebanen de siste 5 åra. Alle gangene har de gått videre.

Men det skulle ikke stoppe Bayern München fra å gå offensivt ut.

To raske mål

Tre minutter var spilt da det tyske laget tok ledelsen. Joshua Kimmich fikk ballen inne i boksen etter et innlegg, og styrte inn åpningsmålet.

Bayern München måtte fortsatt score ett mål til for å gå videre, men håpet levde i høyeste grad.

0-1: Joshua Kimmich sendte Bayern i ledelsen. Foto: NTB Scanpix
0-1: Joshua Kimmich sendte Bayern i ledelsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men Real Madrid er alltid farlige på hjemmebane, og med så mange verdensklassespillere blir det ofte mål. Det ble det i kveld også.

7 minutter etter at Bayern gikk opp i ledelsen, utliknet Karim Benzema for de himmelhvite. Det var brasilianske Marcelo som slo et hardt innlegg som den franske spissen styrte i mål.

Så snudde Benzema kampen like etter pause etter den uforståelige gavepakken fra Bayern-keeperen.


HØYDEPUNKT: Se alle målene fra kveldens semifinale.

Nytt håp

Der og da satt man med en følelse av at denne kampen var over. Men det tyske storlaget var ikke klar for å gi seg. De fortsatte med et høyt press, og fikk betalt.

Etter 63 minutter reduserte James Rodríguez mot klubben han er leid ut fra. Dermed var det bare ett mål som skilte Bayern fra finalen.

Det kom aldri.

Bayern greide å skape en bølge av nestensjanser, men fant aldri veien til nettmaskene igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer