Hockeygutta må på karantenehotell etter VM:

- Uforståelig

Etter at Norge slo vertslandet Latvia etter straffer under dagens VM-kamp, kom sjokkbeskjeden. De må rett på karantenehotell når de kommer hjem.

SEIER: Jubel etter at Emilio Pettersen (midten) ga Norge ledelsen 3-2 i kampen i ishockey-VM mellom Latvia og Norge i Arena Riga.Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund / NTB
SEIER: Jubel etter at Emilio Pettersen (midten) ga Norge ledelsen 3-2 i kampen i ishockey-VM mellom Latvia og Norge i Arena Riga.Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi aner ikke hvorfor vi ikke er en del av fritaket. Det er uforståelig, sier Ottar Eide, generalsekretær i Norges Ishockeyforbund til Dagbladet.

Det var VG som først omtalte saken.

Ishockeylandslagets 28 spillere, trenerne og personene i støtteapparatet må altså sitte 10 dager i karantene på hotell etter at de kommer hjem fra VM i Riga neste uke.

Sjokkbeskjeden kom etter at de vant mot vertsnasjonen Latvia, fredag kveld.

– Det er sjokkerende. Det er et mareritt for oss. Dette må det bli en endring på. Jeg håper fornuften kommer til sin rett, og at spillerne kan komme hjem til familiene sine etter å ha vært ute i seks-sju uker, sier Petter Thoresen til VG etter kampen.

Nye regler torsdag

I henhold de siste covid-19-forskriftene gis det unntak fra karantenehotell i sju til 10 dager etter konkurranser, kamper og treningssamlinger for utøvere som er OL- og Paralympicskandidater og profesjonelle fotballspillere.

Håndballspillere og ishockeyspillere som lever av å utøve idretten sin, faller ikke inn under unntaket.

- Det var i går beskjeden kom om fritak for dem som kanskje skal til sommer-OL eller spiller fotball. Alle andre holdes utenfor. Det er regjeringens covid-19 forskrift som her er merkelig, sier Eide til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer