- Ufortjent at Norge vant

Trapattoni om 2-1-seieren.

AVGJORDE: Erik Huseklepp scoret det norske vinnermålet rett før slutt. Ufortjent, mener Irland-sjefen. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
AVGJORDE: Erik Huseklepp scoret det norske vinnermålet rett før slutt. Ufortjent, mener Irland-sjefen. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Irland - Norge 1-2. Egil Drillo Olsen måtte klare seg uten John Carew og Moa onsdag kveld. Irene hadde ei langt styggere skadeliste.

Giovanni Trapattoni hadde ti spillere ute - og den kjappe ledelsen ble etter hvert spist opp av Norge, mye takket være en sulten Morten Gamst Pedersen.

- Jeg sa «godt spilt» til gutta, men vi er skuffet, for vi fortjente ikke å tape, sier Trapattoni til Sky Sports.

Kontringer - I det første 20 minuttene av kampen spilte vi veldig bra og etter dette var det jevnt. I andreomgangen var det bare vi som spilte fotball og Shane Long kunne avgjort kampen for oss. Men de var farlige på kontringer og vi slapp inn et mål når spillerne våre var slitne, sier han.

Long sendte hjemmelaget i føringen på straffe innledningsvis, men Morten Gamst Pedersen utliknet på frispark. Gamsten var også nest sist på vinnermålet rett før slutt, som Erik Huseklepp omsatte i scoring.

- Med så mange nye spillere kan du ikke forvente at det skal sitte umiddelbart, men vi spilte bedre enn jeg forventet, sier den italienske trenerlegenden.

Blant dem som imponerte Trapattoni mest, var spissen Long - som var et konstant uromoment.

MISFORNØYD: Irland-sjef Giovanni Trapattoni mener de hadde fortjent minst uavgjort. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
MISFORNØYD: Irland-sjef Giovanni Trapattoni mener de hadde fortjent minst uavgjort. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer

- Han hadde ikke en enkel kveld mot Hangeland, men han holdt godt i ballen og var veldig offensiv. Til nå har vi hatt Robbie Keane og Kevin Doyle, nå har vi en spiss til, sier Trapattoni ifølge Press Association.

Overrasket Drillo Og Egil Drillo Olsen er ikke uenig med Trapattoni i at Norge kanskje ikke fortjente seieren denne gangen.

- Etter et dårlig første kvarter synes jeg vi kom bra inn i kampen resten av første omgang, men etter pause fikk vi i perioder store defensive problemer. Vi var litt heldige som vant kampen. Irland overrasket meg. Jeg trodde de skulle være mer svekket av alle forfallene, sier han ifølge NTB.

- Noen av spillerne hadde jeg ikke hørt om, men de imponerte meg.