- Ufortjent at vi tapte

Torres sier han ble tatt på senga av Liverpool.

TAKK FOR SIST: Daniel Agger plantet en arm i ansiktet på Fernando Torres tidlig i 1. omgang. Dansken gjorde seg ikke mindre populær blant Liverpool-fansen med den hilsenen. Foto: EPA/GEOFF CADDICK
TAKK FOR SIST: Daniel Agger plantet en arm i ansiktet på Fernando Torres tidlig i 1. omgang. Dansken gjorde seg ikke mindre populær blant Liverpool-fansen med den hilsenen. Foto: EPA/GEOFF CADDICKVis mer

(Dagbladet): Skadefryden i Liverpool-svingen var naturligvis enorm da Raul Meireles sendte Liverpool i ledelsen mot Chelsea, mens målløse og utbyttede Fernando Torres sank enda dypere ned i setet sitt på Chelsea-benken.

«Du skulle blitt i en stor klubb», sang de tilreisende fra Merseyside til sin gamle helt - som knapt lyktes med et eneste spark på ballen i løpet av de 66 minuttene han var på banen.

I dag snakker Torres om debuten sin til Chelseas egen TV-kanal. Han innrømmer at både han og laget ble tatt på senga av Liverpools utradisjonelle 3-5-1-1-formasjon, men mener like fullt at 0-1-resultatet lyver.

- Det rettferdige resultatet ville vært uavgjort. Det var ufortjent at vi tapte, men nå ser vi bare fram mot neste kamp. Vi skal kjempe til siste slutt. Det er mange poeng igjen å spille om, sier han.

- Vi forventet det ikke
Chelsea har hatt suksess med sin 4-3-3-formasjon, men i det siste har Carlo Ancelotti lagt om til en diamant på midtbanen, med Nicolas Anelka liggende bak spissene.

KANOSSAGANG: Torres så ikke veldig komfortabel ut da han tok sine gamle lagkompiser i hånda før kampstart. Foto:  AFP PHOTO/GLYN KIRK
KANOSSAGANG: Torres så ikke veldig komfortabel ut da han tok sine gamle lagkompiser i hånda før kampstart. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer

I 4-2-seieren borte mot Sunderland fungerte det godt. Mot Liverpool fungerte ingenting.

Chelsea vant riktignok skuddstatistikken 14-6, men bare en av avslutningene var på mål. Og den ene gangen Torres greide å løpe seg fri, ble han blokkert av en topp skjerpet Jamie Carragher.

- Det var veldig vanskelig. Liverpool spilte en god kamp, med tre mann i backrekka. Vi forventet ikke det, og det utnyttet de kanskje til sin fordel, sier Chelsea-spissen.

Resten av kampen framsto han stort sett som han har gjort i sin verste stunder i Liverpool denne sesongen: Klønete, dvask og desillusjonert.

INGEN BLIKKONTAKT: Steven Gerrard så rett ut i lufta da han tok Torres i hånda. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth
INGEN BLIKKONTAKT: Steven Gerrard så rett ut i lufta da han tok Torres i hånda. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer

Eller som TV 2-gjest John Aldridge spekulerte i før kampen:

- Du kunne se frykten i øynene hans.

Unngikk øyekontakt
For Torres så ikke veldig komfortabel ut i spillertunnelen før kampen, og han unngikk øyekontakt etter beste evne under den sedvanlige hilseseansen like før kampstart.

Spillere som Glen Johnson og Maxi Rodriguez smilte bredt da de tok Torres i hånda, mens kaptein Steven Gerrard så en annen vei.

Chelsea-fansen hadde omskrevet Liverpool-fansens sang om Torres og støttet opp om sin nye nummer ni fra han viste seg under oppvarmingen - men han ga dem altså fint lite i retur.

BLYTUNGT: Torres lyktes knapt med et eneste spark i løpet av de 66 minuttene han fikk på banen. Foto: EPA/GEOFF CADDICK
BLYTUNGT: Torres lyktes knapt med et eneste spark i løpet av de 66 minuttene han fikk på banen. Foto: EPA/GEOFF CADDICK Vis mer

Torres insisterer likevel på at han tar med seg gode minner fra debuten.

- Alle ønsker selvsagt å vinne, særlig i sin første kamp på ny hjemmebane, men jeg kommer til å ha veldig gode minner fra mottakelsen jeg fikk. Jeg vil gjerne takke alle Chelsea-fansen for måten de tok meg imot på, sier han.

Carlo Ancelotti forsøkte å forsvare sin 500-millionersmann etter kampen og skrøt av bevegelsene hans. Det var han ganske alene om å gjøre.

FCK-trener Ståle Solbakken, som møter Torres og Chelsea i Champions League om to uker, satt ringside og ble alt annet enn imponert over den nye spissen.

BYTTET UT: Etter 66 minutter ble Torres tatt av banen til fordel for Salomon Kalou. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK
BYTTET UT: Etter 66 minutter ble Torres tatt av banen til fordel for Salomon Kalou. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer

- Ikke akkurat hans beste kamp, kommenterte Solbakken.

- Ble presset for stort på Torres etter alt oppstyret?

- Nei, jeg har sett ham spille sånn i Liverpool også, svarte Solbakken - som for øvrig er Liverpool-supporter.

SMILENE FORSVANT: Chelsea-fansen var høyt oppe over å ha snappet Torres fra en av rivalene, men fikk fint lite å juble for. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
SMILENE FORSVANT: Chelsea-fansen var høyt oppe over å ha snappet Torres fra en av rivalene, men fikk fint lite å juble for. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS Vis mer