Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Ufortjent kritikk

Nordstrand-jentene Randi Gustad og Unni Nyhamar Hinkel avviser kritikken mot damehåndballen før seriestart.

Tor Lian, president i det europeiske håndballforbundet og Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad, uttalte denne uka at norsk damehåndball mangler profiler.

Gjekstad beskrev dagens håndballspillere som likegyldige og at det derfor er lite blest om damehåndballen. Det får Nordstand-duoen til å tenne på alle plugger.

-  Vi sier ifra når vi er uenige, sier Randi Gustad.

Hun og Unni Nyhamar Hinkel vil ikke være med på at norsk damehåndball mangler profiler, eller at jentene må bli slemmere.

Mange profiler

-  Det er ikke alltid det passer seg å gi fingeren til andre. Særlig ikke hvis det er yngre spillere i nærheten, sier Gustad.

Unni Nyhamar Hinkel rister på hodet over kritikken til Gjekstad.

-  Kritikken er ufortjent. Se på Mia Hundvin - hun er jo en morsom spiller. Eller Randi, som er snaphansken i laget vårt, og tar de mest umulige ballene på banen. I tillegg synes gutta at hun er pen, sier Unni og gir venninna en dytt.

Randi Gustad svarer på tiltale.

-  Det skal ikke bli lett for motstanderen å møte Unni på banen. Jeg hater selv å spille mot henne på trening, sier Randi.

Hun mener det finnes masse profiler i norsk håndball.

Humøret til Nordtrand-jentene kan ingen klage på før seriestart. I morgen starter alvoret. Da skal trønderlaget Byåsen få pryl.

-  Det blir kriging. En kamp der vi skal svette for poengene, sier Unni og Randi.

Byåsen anser de som en joker i årets serie. Og kampen: den blir jevnere enn noen gang. De vet hva Byåsen står for.

-  De er noen griser i forsvar. Men vi skal ta igjen. Resepten er å spille tøft, men rent, sier Gustad.

Lover rabalder

Begge tror norsk kvinnehåndball vil ta seg kraftig opp etter at Norge gikk på trynet under katastrofe-VM i fjor og ikke klarte å nå OL.

-  I år er norsk håndball annerledes. Spillerne er blitt mer hurtige og det blir en jevnere serie enn noen gang. Det er det vi kan friste med i år, sier Randi Gustad.

Og hvis noen savner konflikter er det bare å følge med på Nordstrand.

-  Vi har en fargerik trener, så er noen interessert i rabalder er det bare å komme og se på ham, sier Unni Nyhamar Hinkel, og viser til sin egen trener Ivica Rimanic.

LOVER FART OG ACTION: Nordstrands kaptein Unni Nyhamar Hinkel (25) og visekaptein Randi Gustad (27) skal by på seg selv og fartsfylt håndball. - Klart norsk damehåndball har profiler, sier de.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling