- Ugjenkjennelig

Kristine Stavås Skistad (22) har tatt drastiske grep etter å ha slitt i flere år. Nå føler hun seg endelig trygg igjen.

TILBAKE: Kristine Stavås skistad tok en hel nasjon med storm i 2019. Siden den gang har det gått tyngre, men nå tror hun formen er på vei tilbake. Video: Løkås/Haarstad. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Det har vært stille fra Kristine Stavås Skistad i lang tid. I januar gjorde hun et siste forsøk på å komme seg til VM i Oberstdorf.

Det gikk galt for kvinnen som kom som en sprintkomet i 2018 og fulgte opp med gull i junior-VM og VM-semifinale i sprint året etter.

Så gikk alt galt.

Noe måtte skje, og i vår tok hun grep. Stavås Skistad vraket et landslagstilbud og gikk tilbake til Team Konnerud. Skistad forklarte at hun skulle snu opp ned på treningshverdagen.

Og så forduftet hun under jorden.

Troa igjen

22-åringen har - helt bevisst - valgt å ikke snakke med media. Hun ville ha ro, men etter den nasjonale åpningen på Beitostølen lørdag åpnet hun litt opp om det siste året.

Og Skistad kommer med en gladmelding: Hun har funnet gløden igjen og er mer fornøyd med langrennslivet enn på lenge.

- Det har vært morsomt å få tilbake den etter å ha vært ugjenkjennelig de siste åra. Jeg har kost meg og funnet tilbake til meg selv, sier hun til Dagbladet.

- Hva har vært problemet?

- Problemet har vært at jeg ikke har blitt bedre, forklarer Skistad,som åpent kritiserte opplegget på rekruttlandslaget i fjorårssesongen.

FAVORITTENE INFRIDDE: Therese Johaug og Hans Christer Holund leverte varene og vant henholdsvis 10 - og 15-kilometeren på Beitostølen. Noen valgte derimot å protestere mot regelverket, og den slovenske sprinteren Eva Urevc slår tilbake mot kritikerne. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

Konnerud-kvinnen har gått på smeller to år på rad, og forklarte i januar at hun sleit med å finne en logisk grunn til at hun gikk saktere de siste sesongene enn da hun var 16, 17 og 18 år.

- Hvordan er det nå?

- Jeg har hatt en veldig god utvikling. Jeg responderer på trening igjen og blir bedre og bedre. Humøret er også tilbake. Jeg er tilbake. Det er godt. Jeg har savnet det i noen år nå. Vi får se hva jeg får ut av det, sier Skistad.

Takker laget

TILBAKE: Kristine Stavås Skistad. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TILBAKE: Kristine Stavås Skistad. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Lørdag gikk hun inn til en 55.plass, i overkant av fem minutter bak vinneren Therese Johaug, på 10 kilometeren. Plasseringen i seg selv var ikke så viktig. Ikke bare fordi det ikke var favorittøvelsen sprint, men fordi Stavås Skistad var det mye viktigere å føle seg godt under et renn igjen.

Hun vil ikke si noe om målsetting og drømmer, det viktigste nå har vært å «finne seg selv» igjen. 22-åringen takker personene rundt seg for at hun nå er Kristine Stavås Skistad igjen.

- De vikigste rundt meg er treneren i Konnerud og utøverne rundt. De har betydd alt. Vi har det utrolig morsomt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer