Uheldig comeback for Bolthof

Vålerenga straffet av gamle kjenninger i Ålesund.

HARDT STRAFFET: En kommunikasjonssvikt mellom Øyvind Bolthof og Amin Nouri sørget for at Alexander Mathisen fikk en grei jobb med å sende Aalesund i ledelsen allerede etter fire minutter.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
HARDT STRAFFET: En kommunikasjonssvikt mellom Øyvind Bolthof og Amin Nouri sørget for at Alexander Mathisen fikk en grei jobb med å sende Aalesund i ledelsen allerede etter fire minutter.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet.no): Aalesund - Vålerenga 3-2.

Med førstekeeper Troy Perkins borte på landslagsoppdrag med USA, får trofaste Øyvind Bolthof agere som vikar mellom stengene i Vålerenga-buret fem år etter sin siste tippeligakamp.

Gjensynet med motstandere på tippeliganivå skulle ikke bli av det lykkelige slaget for reservekeeperen.

Det skulle den tidligere Vålerenga-duoen Alexander Mathisen og Johan Arneng levere sitt bidrag til med henholdsvis to og én fulltreffer.

- Det var artig å score to mål. Hyggelig å lykkes, sier Mathisen, ifølge NTB.

Martin Andresen trekker på smilebåndet konfrontert med at to tidligere VIF-spillere senket gamleklubben.

- Det var vel uungåelig med tanke på hvor mange spillere som var innom Vålerenga da Kjetil Rekdal var der, sier en spøkefull Andresen til TV 2 Sporten.

PERLE: Johan Arnengs 2-0 mål var kampens store høydepunkt. Den tidligere VIF-spilleren rundet elegant bort Harmeet Singh og skrudde ballen opp i motsatt hjørne.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
PERLE: Johan Arnengs 2-0 mål var kampens store høydepunkt. Den tidligere VIF-spilleren rundet elegant bort Harmeet Singh og skrudde ballen opp i motsatt hjørne.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer

Bolthof er kke like blid som sjefen og skulle selvfølgelig vært baklengsmålene foruten. Han vil imidlertid ikke vil påta seg skylda for det første VIF-nederlaget på fremmed gress siden serieåpninga mot Rosenborg.

- Det blir et surt tap når vi slipper inn tre. Vi sliter etter det, og det preger kampen sånn sett, oppsummerer Bolthof overfor TV 2 Sporten.

Marerittåpning

Allerede etter fire minutter fikk publikum fikk Bolthof et brutalt møte med realitetene i toppserien da han og Vålerenga ble straffet for en kommunikasjonssvikt i bakre rekker.

Tor Hogne Aarøy slo en smart stikker bak VIF-forsvaret som både Amin Nouri og Bolthof ivret etter å avverge, noe som resulterte i at lagkameratene rotet det til for hverandre og ballen havnet rett i beina på Alexander Mathisen.

Den tidligere Vålerenga-unggutten takket og bukket for gavepakken og satte ballen kontrollert i mål forbi en stivbeint Erik Hagen, som lå i sikring på streken.

Ny smell
Gjestene fra Oslo har en solid formstatistikk å vise til på fremmed gress, og ga prov på hvorfor da de raskt ristet av seg skuffelsen over det tidligere baklengsmålet og malte på for en utligning.

Et overtak i banespill til tross - Vålerenga skulle bli nådeløst straffet av nok en gammel kjenning midtveis i første omgang.

Johan Arneng ble fint satt opp av Alexander Mathisen på høyresiden i feltet før han enkelt dro av Harmeet Singh med ei innleggsfinte og skrudde ballen på utsøkt vis opp i motsatt vinkel.

Uheldig
Vålerenga lot seg ikke knekke og fikk uttelling da André Muri på kontant vis stanget inn en fortjent redusering etter 32 minutter.

REDUSERING TIL LITEN NYTTE: André Muri ga Vålerenga en fortjent redusering, men gjestene fra Oslo klarte ikke å bygge på scoringen.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
REDUSERING TIL LITEN NYTTE: André Muri ga Vålerenga en fortjent redusering, men gjestene fra Oslo klarte ikke å bygge på scoringen.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer

Det hjalp imidlertid så lite, ettersom Alexander Mathisen ikke var ferdig med å vise seg fram mot tidligere lagkamerater - igjen etter en uheldig inngripen av Øyvind Bolthof.

Khari Stephenson viste fram fine detaljer ute på venstresiden i duell med Amin Nouri, men innlegget var likevel av det overkommelige slaget å plukke ned.

Bolthof bestemte seg i stedet for å bokse, bare for å se at ballen endret retning i ryggen til André Muri før den fant føttene til Mathisen, som fra vanskelig vinkel pirket inn en pauseledelse på 3-1 til vertene.

- Vi var dyktige i angrepsspillet og scoret på sjansene våre, i motsetning til tidligere i år. Vi ledet nok litt flatterende 3-1 til pause, innrømmer AaFK-trener Kjetil Rekdal overfor NTB.

Strafferedning
Kampbildet endret seg ikke nevneverdig etter pause med Vålerenga som det førende laget.

SAVN: Anders Lindegaard kunne lite gjøre med André Muris reduseringsmål, men dansken leverte en imponerende forestilling, og vil bli et savn for Aalesund nå som han reiser hjem til dansk fotball.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
SAVN: Anders Lindegaard kunne lite gjøre med André Muris reduseringsmål, men dansken leverte en imponerende forestilling, og vil bli et savn for Aalesund nå som han reiser hjem til dansk fotball.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer

Likevel var det Aalesund som fikk den feteste muligheten da Erik Hagen var i overkant tøff med Tor Hogne Aarøy i feltet etter dommer Dag Vidar Hafsås' skjønn.

Johan Arneng, som sto for første omgangs store øyeblikk, var imidlertid ikke like fininnstilt etter hvilen og ga Bolthof en gyllen mulighet til å rette opp noe av inntrykket med en forholdsvis enkel strafferedning.

- Effektive
På overtid fikk Mohammed Fellah godt treff med strak vrist fra distanse, men reduseringen kom for seint til at Vålerenga kunne gjøre noe med utfallet.

Dermed brøt Aalesund en lei tapsrekke på fire strake kamper, mens Vålerenga ikke var i stand til å bygge videre på rekka av seks ubeseirede kamper på bortebane.

- Aalesund var veldig effektive og scoret på sine tre muligheter før pause. De ble også reddet av en god keeper i 1. omgang. Vi spilte ingen dårlig kamp, mener VIF-trener Tor Ole Skullerud overfor NTB.


God Lindegaard
Kjetil Rekdals menn klatret samtidig opp på 9.-plass på tabellen, men et lite skår i gleden er det at det nærmer seg slutten på meget gode Anders Lindegaards opphold i jugendbyen.

Den danske målvakten vartet opp med flere klasseredninger i sin siste hjemmekamp på Color Line Stadion og skal ha sin del av æren for at det ble tre poeng. Etter kampen mot Lillestrøm neste helg returnerer han til Odense, og spørsmålet er da om Aalesund har gode nok erstattere.

- Det er synd at vi mister eliteseriens beste keeper etter neste kamp, konstaterer Rekdal.

FRA TRIBUNEPLASS: Kjetil Rekdal valgte å følge store deler av kampen mot Vålerenga fra trbuneplass, men inntok AaFK-benken mot slutten.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
FRA TRIBUNEPLASS: Kjetil Rekdal valgte å følge store deler av kampen mot Vålerenga fra trbuneplass, men inntok AaFK-benken mot slutten.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer

Rekdal har ikke vist unggutten Andreas Lie veldig mye tillit etter at han kom til klubben, og tidligere førstekeeper Adin Brown er mer eller mindre avskrevet med store skadeproblemer og en kontrakt som snart løper ut.