Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Uheldig Edvald mistet ungdomstrøya

Kjørte i et hull i veien på 2. etappe i Dauphiné Libéré.

MISTET TRØYA: Edvald Boasson Hagen (t.h.) mistet ungdomstrøya i Dauphiné Libéré etter et uhell 15 kilometer før mål.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
MISTET TRØYA: Edvald Boasson Hagen (t.h.) mistet ungdomstrøya i Dauphiné Libéré etter et uhell 15 kilometer før mål.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Edvald Boasson Hagen kjørte i et hull i veien, punkterte på forhjulet, knuste bakhjulet og endte over fire minutter bak teten på annen etappe i Dauphiné Libéré tirsdag.

- Det var maksimal uflaks. Jeg kjørte i et hull i veien 15 kilometer før mål. Det ble både punktering og et knust bakhjul, og det skjedde på verst tenkelig tidspunkt, for feltet var sprukket opp i flere små klynger.

- Da jeg hadde fått ordnet sykkelen igjen var det ingen mulighet til å ta igjen teten, fortalte Edvald Boasson Hagen til NTB etter den 179 kilometer lange etappen fra Voiron til Lyon tirsdag.

Tyskeren John Degenkolb gikk av med seieren i spurten som oppsto. Franskmannen Samuel Dumoulin klarte annenplassen, mens Sebastien Hinault, også han fra Frankrike, kjørte inn til tredjeplassen på den andre ordinære etappen.

Alexandre Vinokourov beholdt ledertrøya og leder rittet med en margin på 11 sekunder til de som jager bak.

Ergerlig Boasson Hagen la ikke skjul på at det var et ergerlig uhell, for avslutningen på tirsdagens etappe kunne ha passet ham glimrende.

- Jo, uhellet var surt, for dette var en avslutning jeg hadde blinket meg ut, men uhellet gjorde at alle muligheter gikk i vasken. Det er surt at jeg tapte så mye tid også, sa Sky-rytteren, som lå veldig bra an etter prologen og den første etappen.

Tirsdag tapte han 4.31 minutter til teten. Han rullet inn på 130.-plass på etappen og ligger som nummer 91 sammenlagt.

- Jeg hadde uansett ikke satset på å være med i teten i dette rittet, men jeg hadde jo ikke håpet at det skulle ende som dette heller, sa han.

Fin tempo - Hva kommer til å skje med deg videre nå?

- Det er en fin tempo i morgen (onsdag), og der kommer jeg til å satse på å gjøre det bra, men ellers kommer jeg nok til å kjøre som hjelperytter for lagkamerat Bradley Wiggins. Han ligger på tredjeplassen i sammendraget og trenger den hjelpen han kan få.

- Dersom det skulle by seg en mulighet i en spurt, og jeg er i posisjon, kan det vel hende at jeg får sjansen, men det er ikke mange slike muligheter i dette rittet nå. Jeg ser at det kan være en etappe, men heller ikke noe mer, sa Hagen til NTB.

Han er den eneste nordmannen som kjører Dauphiné Libéré i år - et ritt som de aller fleste bruker som en fin oppkjøring til Tour de France. I år starter Touren 2. juli.

(NTB)